Ataşehir Kent Konseyi Derneklere Kıyak Yapmış!

Sayıştay raporuna göre Ataşehir Kent konseyi tarafından derneklere tahsis edilen taşınmazlar, amacı dışında lokanta, ocakbaşı/restaurant ve kafeterya olarak kullanılıyor.

Ataşehir Kent Konseyi Derneklere Kıyak Yapmış!

Sayıştay raporuna göre Ataşehir Kent konseyi tarafından derneklere tahsis edilen taşınmazlar, amacı dışında lokanta, ocakbaşı/restaurant ve kafeterya olarak kullanılıyor.

13 Aralık 2021 Pazartesi 12:48
Ataşehir Kent Konseyi Derneklere Kıyak Yapmış!

Belediye meclis kararı ile Ataşehir Kent Konseyine muhtelif büyüklükte ve nitelikte 5 adet taşınmaz tahsis edildikten sonra bu taşınmazlardan 4 tanesi Konsey tarafından derneklere tahsis edilmiş olup söz konusu taşınmazlar, dernekler tarafından tahsis amacına aykırı kullanılmaktadır.

MEVZUATA AYKIRTI UYGULAMA

Ataşehir Belediyesi 2020 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporuna göre; Kent Konseyinin kamu tüzel kişiliği yoktur. Bu nedenle taşınmaz tahsis edilmesi mevzuata uygun olmadığı gibi 5 adet taşınmazın tahsis edilmesi ise işin “yardım” boyutunu aşmaktadır. Üstelik taşınmazların önemli kısmı Konsey tarafından kullanılmamaktadır. Netice itibariyle, İdare tarafından Ataşehir Kent Konseyine yapılan taşınmaz tahsisleri bizatihi mevzuata aykırılık oluşturur iken, söz konusu taşınmazların işgalci durumundaki derneklere Konsey tarafından tahsis edilmesi de yasal düzenlemeye uygun değildir.

DERNEKLER AMACI DIŞINDA KULLANMIŞ

Öte yandan; Konseye kanuna aykırı olarak taşınmaz tahsisi yapılmasının dışında, söz konusu taşınmazların Konsey tarafından çeşitli hemşeri derneklerine ve meslek derneğine tahsis edilmesi de amacına aykırı bir uygulama olmuştur. Kaldı ki bu taşınmazlar üzerinde, uzun yıllar boyunca derneklerin işgali bulunduğu gibi dernekler tarafından üç taşınmazın önemli bir kısmı lokanta, ocakbaşı/restaurant ve kafeterya faaliyetlerinde kullanılmaktadır. Tahsis amacına aykırı olarak ayrıca lokanta, ocakbaşı/restaurant ve kafeterya gibi ticari faaliyetler yapılmaktadır. Bu durum da hem kent konseylerinin kuruluş hem de taşınmazların tahsis amacıyla bağdaşmamaktadır. Taşınmazların tabloda görüldüğü üzere dernekler tarafından uzun yıllardır işgal edilmiş olması da bu hususu desteklemektedir. Denetim tespiti sonrasında, İdare tarafından; taşınmazların meclis kararı ile 5393 sayılı bir kısmı dernekler tarafından ticari amaçta kullanılmakta olup sadece ilgili derneklere maddi fayda sağlamaktadır.

Son Güncelleme: 13.12.2021 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72