Ataşehir Belediyesi’nde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Ataşehir Belediyesi, iş sağlığı güvenliği kapsamında hizmet binasında oluşabilecek yangınlara karşı tahliye ve söndürme tatbikatı düzenledi.

Ataşehir Belediyesi’nde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Ataşehir Belediyesi, iş sağlığı güvenliği kapsamında hizmet binasında oluşabilecek yangınlara karşı tahliye ve söndürme tatbikatı düzenledi.

02 Ocak 2019 Çarşamba 13:32
Ataşehir Belediyesi’nde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Fen İşleri Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı İtfaiye Amirliği ile birlikte ortaklaşa düzenlenen yangın eğitimi sonrasında, belediye binası önünde eğitim amaçlı yangın tatbikatı yapıldı.

"Yangın Güvenlik Eğitim" kapsamında ilk olarak itfaiye personeli İsmail Yılmaz tarafından belediye çalışanlarına yangın eğitimi verildi.

İsmail Yılmaz, yangın güvenlik eğitiminde şunları söyledi: “Yangını gören kişi, itfaiyeye ihbar verirken; yangının adresini, yanan yerin kullanım durumunu (ev, işyeri, okul, hastane vb), yanan yerin kaçıncı katta olduğunu ve en önemlisi yangın yerinde mahsur kalan olup olmadığının bilgilerini vermesi çok önemli. Çocuklara evin adresi ve acil durum telefonları öğretilmeli. İtfaiyenin acil durum için ücretsiz telefonu 110’dur. Özellikle çocuklar evde yalnız ve kontrolsüz bırakılmamalı. Bu durum tehlikeli vakalara yol açabilir. Çakmak, kibrit gibi yangına neden olabilecek malzemeler çocukların ulaşamayacağı yerlerde bulundurulmalı.”

Tatbikat, belediye binasında yangın alarmının çalması ile başladı. Tatbikatın tahliye kısmında; personel ve vatandaşların binayı boşaltma süresi ölçülürken, ayrıca her katta Ataşehir AKOM tarafından eğitim almış arama kurtarma personeli ile daha önce yangın eğitimi almış personel ve zabıta memurları görev aldı. Personelin binayı panik yapmadan boşaltması ve toplanma yerinde buluşması sağlandı.

Söndürme kısmında ise itfaiye personeli tarafından, yangın söndürme tüpü sıkılarak alevlerin oksijen ile bağlantısının nasıl kesileceği belediye çalışanlarına uygulamalı olarak gösterildi.

Bu tatbikatla, belediye personeli ve vatandaşlar, bir yangın durumunda nasıl davranmaları gerektiğini, acil bir tahliyenin nasıl yapılacağı ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağını deneyimlemiş oldular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72