Arşivlemede Dijital Dönem

Çekmeköy Belediyesi “Dijital Arşiv Projesi” Bilişim Zirvesi'13'teki yerini aldı

Arşivlemede Dijital Dönem

Çekmeköy Belediyesi “Dijital Arşiv Projesi” Bilişim Zirvesi'13'teki yerini aldı

28 Eylül 2013 Cumartesi 14:49
Arşivlemede Dijital Dönem

Çekmeköy Belediyesi “Dijital Arşiv Projesi” Bilişim Zirvesi’13’teki yerini aldı

Çekmeköy Belediyesi, “Modern Çekmeköy, Model Çekmeköy” sloganına uygun şekilde belediyecilik ve hizmet alanında yaptığı yenilikler ile öncü olmaya devam diyor. Son olarak İstanbul Sütlüce’de bulunan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Bilişim Zirvesi’13”te Dijital Arşiv Projesi vatandaşların ve ilgililerin beğenisine sunuldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilişim Zirvesi’nde Çekmeköy Belediyesi Dijital Arşiv standını ziyaret ederek projeyi inceledi ve başarı dileklerini iletti.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,“İstanbul’da Modern ve Model olma yolunda ilerleyen Çekmeköy bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da yeniliklerin öncüsü olmaya devam edecek. Aralık ayında bitmesi planlanan bu proje ile vatandaşlarımızın yaşam standardı ve kalitesi artacak, hatalar en aza indirgenecek, iş süreçlerinin hızlı, etkin ve daha verimli bir hale gelecek. Sorunları çözen, geleceği yapılandıran belediyecilik anlayışımız ile geleceğe emin adımlar atacağız” dedi.

Çekmeköy Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliğiyle uygulanan Çekmeköy Elektronik Belge ve Dijital Arşiv Projesi (ÇEBDA) ile iş süreçlerinin hızlı, etkin, daha verimli bir hale getirilmesi ve bürokrasinin azaltılması hedefleniyor. Bu proje sayesinde, işlem yapmak isteyen vatandaşa hızlı dönüş yapılarak birden fazla kullanıcı aynı anda ve kısa sürede ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelere ulaşabilecek. Böylece haftalar ve aylarca süren bilgi alım süreci, artık tek tuşla halledilip zaman ve insan gücü kaybı minimize edilecek. 

""

Çekmeköy Belediyesi, 2013 yılının Ocak ayında başlattığı bu projeyi, Aralık 2013’e kadar tamamlamayı hedefliyor. Proje kapsamında oluşturulan 25 kişilik personel kadrosu birleşme öncesi dört belde belediyesinin arşivleri de dahil olmak üzere vaka dosyalarını tek tek dijital ortama aktarıyor.

ÇEBDA ile bilgi teknolojilerinden yararlandırılan vatandaş, yönetim ve kontrol sürecine dahil edildiği için sivil denetim eskiye oranla belediyede daha fazla hissedilecek. Bu sayede yaratılan farkındalık sonucunda kamu kurumlarına karşı var olan ön yargı ortadan kaldırılarak, vatandaş ve belediye arasındaki bağ güçlenecek, belediyeye olan güven artacak.

Proje ile hatalı dosyalama ve belge kayıplarından doğacak kurumsal sorumlulukların ve hak mahrumiyetlerinin önüne geçilecek. Ayrıca, fiziki kullanımdan kaynaklanan yıpranmalar ortadan kaldırılarak belgelerin kullanım süresi uzatılacak, kontrolsüz kağıt sarfiyatının önüne geçilerek “Kağıtsız Belediye” hedefine bir adım daha yaklaşılacak.

Çekmeköy Belediyesi, bu örnek uygulamayla henüz gelişmekte olan bilişim sektöründeki istihdama da katkı sağlamayı hedefliyor.

e-Ekspertiz Uygulamasıyla İmar İşlem Dosyaları Tek Tuşla Elinizin Altında 

 

e-Ekspertiz uygulaması ile hem belediyelerdeki iş yükünün hafiflemesi, hem de ekspertiz firmalarının bilgiye daha etkin erişimi ile ekonomiye dolaylı katkı sağlaması amaçlanıyor. Bu uygulamanın en dikkat çeken yönlerinden biri de vatandaşların ekspertiz firmaları aracılığıyla imar işlem dosyalarına rahatça ulaşabilmelerinin sağlaması. Bu uygulamayla vatandaşlar, projelerin imara ve krediye uygunluğunu dijital ortamdan öğrenebilecekler.

 

Bu uygulamayla ekspertiz firmaları tarafından yapılan imar işlem dosyaları incelemesi artık dijital ortamda gerçekleşecek. Yapılmakta olan bu uygulama, söz konusu işlem,arşiv personelinin toplam mesaisinin % 20’lik kısmına denk gelen zaman kaybını ortadan kaldıracak. 

İki taraflı fayda sağlanmasını amaçlayan uygulamayla, ekspertiz firmalarının personellerinin zaman kaybı ve yol giderlerinin de ortadan kaldırılması hedefleniyor. 

 

Uygulama Nasıl Olacak;

 

Ekspertiz firmaları; belediyelerce belirlenecek belgeler ile müracaatlarını yaparak, sistem giriş şifrelerini alacaklar. Sistem üzerinden kredi kartı ile ekspertiz bedelini yatırarak; talep ettiği parsele ait belgelerin e-posta ile adreslerine gelmelerini sağlayacaklardır.

 

Son Güncelleme: 28.09.2013 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3