‘Anne Oluyorum’ Eğitim Programının 2.si başladı

Tuzla Belediyesi’nin ilkini geçtiğimiz yıl başlattığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın örnek aldığı “Anne Oluyorum” Eğitim Programının 2.cisi, düzenlenen törenle başladı.

‘Anne Oluyorum’ Eğitim Programının 2.si başladı

Tuzla Belediyesi’nin ilkini geçtiğimiz yıl başlattığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın örnek aldığı “Anne Oluyorum” Eğitim Programının 2.cisi, düzenlenen törenle başladı.

12 Nisan 2018 Perşembe 12:30
‘Anne Oluyorum’ Eğitim Programının 2.si başladı

Tuzla Belediyesi, Okan Üniversitesi Hastanesi ve Tuzla İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Anne Oluyorum Eğitim Programı-2’nin açılışı Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış programına, Tuzla İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Karakaşlı, Okan Üniversitesi yetkilileri, Tuzla Belediyesi Birim Müdürleri ile anne adayları katıldı. Anne Oluyorum Eğitim Programı, haftada 1 gün 2’şer saat olmak üzere 4 hafta sürecek. Eğitim programında uzman hekimler, psikologlar ve yeni doğan bebek hemşireleri, anne adaylarını doğum öncesi ve sonrasında dikkat etmesi gereken konularda bilgilendirecek. Eğitimde Gebelik Psikolojisi, Sağlıklı Gebelik Yöntemleri, Gebelikte Hijyen, Anneliğin Toplumdaki Yeri, Yenidoğan Bakımı, Diyetisyen Desteği ve Bebeklerde Uyku Düzeni başlıklarından oluşan eğitimin sonunda anne adaylarına katılım sertifikası, gebe bilgilendirme kitapçığı ve yeni doğan bebek seti verilecek.

Çocukları kendi yatağında yatırın

Açılış programı, eğitimi anlatan slayt gösterisi ile başladı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin 3-6 yaş grubu minik kursiyerlerinin konseri büyükleri tarafından beğeniyle izlendi. Açılış programında eğitimin ilk dersi de işlendi. Bebek-Uyku Danışmanı Sinem Gerger Akınal, anneler ve anne adaylarını ‘Bebeklerde Uyku Düzeni’ konusunda bilgilendirdi, çocukların kendi yataklarında yatırılmasının önemini vurguladı. Akınal, “Uyku ciddi anlamda zorlu bir aşama, pek çok anne çocuğunun uyumadığından şikayetçidir. Ben de öyleydim ama aslında bebekler uyurlar. Çocukların bağımlılıkları vardır ve maalesef bunları biz anneler oluşturmaktayız.” dedi.

Akınal, “Uyku eğitimi nasıl olmalı?”, “Bebeği uykuya yatırmadan önce yapılması gerekenler”, “Uykuya geçişi daha kolay hale getirmek için yapılacak aktiviteler” hakkında bilgi verdi, annelerin ve anne adaylarının sorularını yanıtladı.

Anne adaylarının sağlıklı ve bilinçli gebelik dönemi geçirmesini amaçlıyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, anne adaylarının sağlıklı ve bilinçli bir gebelik dönemi geçirmesi için eğitim programını gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl 550 anne adayının bu eğitime katıldığını hatırlatan Başkan Yazıcı, “Anne adayları aldıkları eğitimlerle doğru bilinen yanlışlardan kurtularak bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamış olacak. Sağlıklı bir gebelik süreci için alınan bu eğitimler ile hamilelik dönemi ve sonrasında yaşanması muhtemel birçok sorun da ortadan kalkmış olacak. Gebeliğin psikolojik, fiziksel, sosyal yönü ile gebelik sonrası dönemi de kapsayan bu eğitim ile gelecek adına önemli bir temelin atıldığına inanıyorum. Anne karnında başlayan bu eğitim ile toplumun temeli olan ailelerimiz ve geleceğimizin daha sağlıklı, bilinçli ve güçlü olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3