Alışverişe Ramazan denetimi

Ramazan'a sayılı günler kala alışverişe koşan vatandaşlar, pazarları ve...

Alışverişe Ramazan denetimi

Ramazan'a sayılı günler kala alışverişe koşan vatandaşlar, pazarları ve...

23 Haziran 2014 Pazartesi 15:43
Alışverişe Ramazan denetimi

Ramazan’a sayılı günler kala alışverişe koşan vatandaşlar, pazarları ve marketleri hareketlendirdi. Ramazan alışverişini fırsat bilen bazı işyerlerinin vatandaşlara zorluk yaşatmaması için Çekmeköy Belediyesi ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Çekmeköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü denetim ekipleri,  Ramazan öncesi denetimlerini sıklaştırdı.  Gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin rutin denetimlerinin yanı sıra Ramazan ayı öncesinde yapılan özel denetimlerde; Ramazan ayında en fazla tüketilen, kahvaltılıklar, hurma ve bakliyatlar kontrol ediliyor. Yasalara uygun satış yapılıp yapılmadığına bakan ekipler, Ramazan dolayısıyla fiyat değişimlerinin yaşanmaması için etiketleri de inceliyor.

Ramazan ayı boyunca yoğun tempoyla üretim yapacak fırınların denetiminde imalathanelerin asgari teknik ve hijyenik koşullarının yanı sıra haşere  ilaçlama kontrolleri, çalışanların kişisel hijyenleri ve işyerlerinin ruhsat kontrolleri yapılıyor. İlçedeki pastane, lokanta, kasap, büfe gibi gıda işyerlerinin hijyen kriterleri ve üretim süreçlerinin denetimi Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Eksiklik tespit edilen işyerlerine yasal süre verilip, süre sonundaki denetimde eksikliklerini gidermeyen işyerlerine yasal işlem başlatılacak. 

""

Uygulamadan hem vatandaş hem esnaf memnun

Ramazan öncesi artan fiyatlardan şikâyet eden vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade ederken, Ramazan ayını fırsata dönüştürerek esnaflığın adının lekelenmesinden şikâyetçi olan işyeri sahipleri de denetimlerin ay boyunca yapılmasını istediklerini belirttiler. 

 

Son Güncelleme: 23.06.2014 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3