Alaoğlan 11 bin lira kazandırdı

Pendik Belediyesi'nin Kurnaköy'de kurduğu kurbanlık satış ve kesim alanına...

Alaoğlan 11 bin lira kazandırdı

Pendik Belediyesi'nin Kurnaköy'de kurduğu kurbanlık satış ve kesim alanına...

24 Eylül 2014 Çarşamba 16:49
Alaoğlan 11 bin lira kazandırdı

Pendik Belediyesi’nin Kurnaköy’de kurduğu kurbanlık satış ve kesim alanına kurbanlık hayvanlar  getirilmeye başlandı. Alıcı ve satıcılar için  her ihtiyacın düşünüldüğü alanda bu yıl  daha önceki yıldan farklı olarak kesim üniteleri de yer alıyor. Ayrıca ücretsiz ulaşım imkanı da bulunuyor.

 Toplamda 139 büyükbaş ve 12 küçükbaş hayvan çadırının yer alacağı satış alanında, 19 Eylül'den itibaren birçok besici gelerek kurban satışlarına başladı. Büyükbaş kurbanlıkların  kilo fiyatı 13 ile 15 TL arasında değişiyor. Buna göre, örneğin  400 kilo ağırlığında bir kurbanlığın satışı 5 bin 200 TL ile 6 bin TL arasında değişiyor. Küçükbaş kurbanlıklar ise, ağırlıklarına uygun olarak 500 ile 700 TL arasında satılıyor. Pazar alanında  en gözde kurbanlıklarından biri  olan 830 kg ağırlığıyla boğa Alaoğlan besicisi tarafından ilk gün 11  bin  liraya satıldı.  Diğer bir kurbanlık çadırında yer alan en iri kurbanlıklardan Sarıca ise, 12 bin liradan müşterisini bekliyor.

 Kurban Satış Alanı’nda her ihtiyaç düşünüldü

Satış alanında vatandaşlar için her türlü ihtiyaç da düşünüldü. Alan ortasına hijyenik ve şık bayan-erkek lavaboları yerleştirildi. Ayrıca bir büfe de hizmet veriyor. Alana ulaşım için her saat başı belediye tarafından ücretsiz ring seferleri gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar ring servisine, Merkez Abdülhalik Renda Caddesi Altgeçit Yanı Otobüs Durağı, Velibaba Mahallesi Meydanı Opet Benzinlik Yanı, Kaynarca Mahallesi Bademlik Camii Karşısı Otobüs Durağı  ve Güzelyalı Mahallesi Eski Su Deposu olmak üzere 4 ayrı kalkış durağı ve geçiş güzergâhından binebiliyor.

 Bu sene kurban kesimleri de Kurnaköy’de

Öte yandan geçtiğimiz sene Güllübağlar Mahallesi’nde hizmet veren kesim üniteleri bu yıl Kurnaköy’de yer alıyor.  İnşaatı bitmek üzere olan 2 büyükbaş ve bir küçükbaş kesim ünitesi satış alanında hizmet verecek. Uzman kasapların görev alacağı kesim alanında büyükbaş 245; küçükbaş ise 70 TL’ye kesilecek. Parçalama için 150 TL talep edilecek. Aynı zamanda 3 adet de bireysel hayvan kesim alanı oluşturuldu.

 

 

Son Güncelleme: 24.09.2014 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3