ADALAR'DA İLK YARDIM SEMİNERİ

Yaz aylarının yaklaşmasıyla nüfusun 10 kata kadar artış gösterdiği Adalar...

ADALAR'DA İLK YARDIM SEMİNERİ

Yaz aylarının yaklaşmasıyla nüfusun 10 kata kadar artış gösterdiği Adalar...

21 Mayıs 2014 Çarşamba 17:24
ADALAR'DA İLK YARDIM SEMİNERİ


İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ADALAR’DA İLK YARDIM SEMİNERİ

 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla nüfusun 10 kata kadar artış gösterdiği Adalar İlçesi’nde “ilk yardım” gibi hayati bir konuda  hallkı bilinçlendirmek adına  düzenlenen etkinlikler,bu konudaki farkındalığın arttırılması için büyük önem taşıyor.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Adalar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen  ‘İlk Yardım Semineri’  21 Mayıs 2014 Çarşamba günü Büyükada’da  halkın katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 3 saat süren seminerde; ilk yardımın tanımı, hayat kurtarma zinciri, temel yaşam desteği, zehirlenmeler, kanama durdurma, sıcak ve soğuk çarpmaları, kırıklara müdahale, hayvan ısırıkları, boğulmalar ve hasta taşıma tekniklerine yönelik konular hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi.

İstanbul Sağlık Müdürü Prof.Dr.Selami Albayrak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Doğaç Niyazi Özüçelik, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Uzm. Dr.Derya Özaşır ve eğitmenlerin katıldığı  seminer esnasında UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) personelleri de, acil durumlarda kurtarma hizmetleri ile ilgili halkı bilinçlendirmeye yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Son zamanlarda ülkemizde gerçekleşen vahim kazalar neticesinde ilk yardım bilgisi olanların az olması nedeni ile çok sayıda yaralanma ve hatta ölümler meydana gelmektedir.Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine ya da başkalarına  yapacakları ilk yardım uygulamaları son derece önemlidir. Bununla birlikte ilk yardım eğitimi almamış kişilerin,ilk yardım uygulamalarında bulunmaları istenmeyen sonuçlara yol açabilmektedir. Bu nedenle ilk yardım uygulayacak kişilerin, mutlaka ilk yardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir.Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Adalar İlçesi’nin yerleşik nufusu hızla artmakta olup olası kaza riskleri de bu artışa paralel olarak yükselişe geçecektir. İlçenin bir turizm merkezi olması nedeni ile olası kaza durumlarında acil yardım ekibi gelinceye kadar en azından hasta/yaralıyı koruma bilincinin oluşturulması, acil yardımın aranması ve bu sürecinin belirlenmesi seminerin ana hedefleri arasındadır.

 

 

Son Güncelleme: 21.05.2014 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3