Acıbadem Üniversitesi hedefi büyüttü…

Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Anadolu...

Acıbadem Üniversitesi hedefi büyüttü…

Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Anadolu...

18 Nisan 2014 Cuma 12:44
Acıbadem Üniversitesi hedefi büyüttü…

Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar,  Anadolu yakasında, Ataşehir’in merkezinde yer alan, estetik ve yaratıcı mimarisiyle dikkat çeken dünya ölçeğindeki Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nü 175 milyon doları aşkın yatırımla kurduklarını belirterek, "Hedefimiz dünyadaki akademik çalışmaları takip eden, bilgi üreten, teknolojiyi kullanabilen, ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek hekimler, hemşireler, sağlık profesyonelleri ve yöneticiler yetiştirmek" dedi.

Aydınlar, Acıbadem Üniversitesi'nin akademik yapılanması, vizyonu ve hedeflerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada,  üniversitenin Acıbadem Sağlık Grubu'nun bilgi birikimini ve tecrübesini genç nesillere aktararak her anlamda donanımlı hekim ve sağlık çalışanları yetiştirmek amacıyla 2007 yılında Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulduğunu belirtti.

Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin geçen 20 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ve hekimlerin müthiş performansıyla önemli bir atak yaptığını ifade eden Aydınlar, şunları kaydetti:  "Türkiye, bölgemizdeki ülkeler açısından sağlık hizmetleri için bir çekim merkezi ve adeta sağlık üssü haline geldi. Ülkemizde tıbbi sonuçların daha da ileriye gitmesi için çok iyi yetişmiş, üst düzeyde donanımlı, yeniliklere açık, ileri teknolojileri uygulayabilen hekimlere ve sağlık çalışanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu ihtiyacı en üst seviyede karşılamak amacıyla Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nü son derece büyük bir emek ve titizlikle 175 milyon doları aşkın yatırımla kurduk. Hedefimiz dünyadaki akademik çalışmaları takip eden, bilgi üreten, teknolojiyi kullanabilen, yaptığı çalışmalarla ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek hekimler, hemşireler, sağlık profesyonelleri ve yöneticiler yetiştirmektir. Acıbadem Üniversitesi'ni diğer üniversitelerden farklılaştıran unsurlardan biri Acıbadem'den elde ettiğimiz bilgi birikimini Acıbadem Üniversitesi'ne aktarıyoruz."

Öğrencilik döneminde Acıbadem Sağlık Grubu'nda staj ve kısmi çalışma imkanı sunduklarını ve mezuniyet sonrasında istihdam olanağı sunduklarını anlatan Aydınlar, "Kerem Aydınlar Vakfı'nın sunduğu başarı ve destek bursları, mezuniyet sonrası sağladığımız istihdam olanakları ise bizi farklılaştıran diğer unsurlardır. Bugün itibariyle öğrencilerimizin yüzde 30'u, yüzde 100 burslu okuyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının yüzde 62'si Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde tam zamanlı olarak çalışmaktadır" diye konuştu.

""

"Eğitim hastanesi inşa etmeyi hedefliyoruz"

Aydınlar, iki yıl içerisinde bir eğitim hastanesi inşa etmeyi hedeflediklerini aktararak, "Bununla beraber önümüzdeki dönemde Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi olmak üzere yeni fakülteler açmayı da planlıyoruz" dedi. Bu çatı altında Acıbadem kültürünü özümsemiş, bilgi birikimi ve tecrübeyle donanmış mezunların uluslararası düzeyde hizmet vermesini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Aydınlar, "İşte o zaman ülkemize katkı sağlamış ve hedefimize ulaşmış olacağız. Acıbadem Üniversitesi'nin sadece ülkemiz sınırları içinde değil, dünyada söz sahibi bir üniversite olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Eğitim ve araştırma hastanesi yatırımının 100 milyon doların üzerinde olduğunu aktaran Aydınlar, "Acıbadem Üniversitesi benim için sosyal sorumluluk projesidir. Kesinlikle kar ve ticari amacı olmayan, bu toplumdan kazandıklarımızı topluma geri vermek hatta bir yerde borcumuzu ödemek için bir projedir" şeklinde konuştu. Yurt dışından üniversiteye talep olup olmadığına yönelik soruya Aydınlar, Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi için mütevazı olamayacağını belirterek, "Dünyanın en iyi simülasyonu Acıbadem Üniversitesi'nde" dedi.

Acıbadem Üniversitesi Spor Kulübü kuracaklarını anımsatan Aydınlar, salon sporlarıyla başlamayı tercih ettiklerini, ancak zaman içerisinde bütün branşların olacağını söyledi.  Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin de hedeflerinin öğrenci odaklı, araştırmayı teşvik eden, dinamik ve çağdaş eğitim programları ile sağlığın her alanında bilgili, araştırmacı, sorgulayan profesyonelleri yetiştirmek olduğunu belirtti. Üniversitenin Genel Sekreteri Dr. Hasan Kuş da 26 dönüm arazi üzerine kurulu Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü teknolojik altyapısının yanında, etkileyici ve çevreci mimari tasarımı ile sağlık eğitiminde yerini aldığını söyledi. 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Şahin ile Genel Sekreter Kuş üniversiteyi ve üniversite bünyesindeki Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi’ni basın mensuplarına tanıttı.

 

Son Güncelleme: 18.04.2014 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72