8 yaşındaki Irmak

Maltepe'de yaşayan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Irmak Dilara Kavak'ın, maden...

8 yaşındaki Irmak

Maltepe'de yaşayan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Irmak Dilara Kavak'ın, maden...

13 Haziran 2014 Cuma 11:26
8 yaşındaki Irmak

Küçük Irmak Somalı çocuklar için çizdi Maltepe Belediyesi ölümsüzleştirdi  

Maltepe'de yaşayan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Irmak Dilara Kavak'ın, maden kazasında babalarını yitiren Somalı çocuklar için çizdiği resmi Maltepe Belediyesi, "Babalar Günü" afişi yaptı. Belediye Başkanı Ali Kılıç, küçük Irmak'ın çizdiği resmin kendilerini çok etkilediğini belirterek, "Bizde bu resmi afişlerimizde kullanarak, hayatını kaybeden madencilerimizi bir kez daha saygıyla anmak istedik" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından yetim kalan 432 çocuk, yediden yetmiş yediye tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. Onlardan biri de Maltepe'de yaşayan 8 yaşındaki Irmak Dilara Kavak...Maltepe Gülensu İlköğretim Okulu'nda okuyan küçük Irmak, eline aldığı boya kalemleriyle Somalı çocuklar için bir resim çizdi ve altına "Babasız Kalanları Unutma" diye yazdı. Ailesi tarafından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a gönderilen resim hem Kılıç'ı, hem de belediye çalışanlarını çok duygulandırdı.

MADENCİ VE 2 ÇOCUK

Başkan Kılıç, başında sarı bareti olan bir madenci ile onun elini tutan 2 çocuğun yer aldığı resmin, Babalar Günü ilan ve afişlerinde kullanılmasını istedi. Bunun üzerine belediyenin Babalar Günü için hazırladığı tüm afişlerde, küçük Irmak'ın çizdiği ve görenlerin gözlerini yaşartan bu resmi yer aldı. Resmin yer aldığı afişler, ilçenin dört bir yanına asıldı. Küçük Irmak, televizyonda Soma'daki maden kazasıyla ilgili izlediği haberlerin kendisini çok etkilediğini ifade ederek, "Ben de orada babasız kalan çocuklar için bir şey yapmak istedim ve bu resmi çizdim. Onların babasız kaldığını unutmayalım ve hep yanlarında olalım" diye konuştu.

RESİM ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Bir acının ancak bu şekilde resmedilebileceğini kaydeden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise şunları söyledi: "Küçük bir çocuğun yaptığı bu resim, hepimize örnek olmalı. Küçücük yüreğiyle, yetim kalan Somalı kardeşleri için böyle bir resim çizmiş. Bu resmi görür görmez ben ve arkadaşlarım çok etkilendik. Irmak'ın bu duyarlılığını, bu duygusunu tüm Maltepe ve Türkiye ile paylaşmak istedik. Babalar günü için yaptığımız tüm çalışmalarda bu resmi kullandık ve hayatını kaybeden madencilerimizi bir kez daha saygıyla anmak istedik. Irmak'ın bu resmini de ölümsüzleştirdik."

SOMALI ÇOCUKLARA OYUNCAK

Bu arada Maltepe Belediyesi ile Maltepe Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği'nin, Soma'daki çocuklar için başlattığı oyuncak kampanyasında toplanan oyuncaklar da, kolilere konarak Soma'ya gönderilecek. İlçe genelindeki okullarda toplanan ve Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği kampanyaya, Maltepeliler büyük ilgi gösterdi. 

Son Güncelleme: 13.06.2014 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3