5 Bin Mahalleli Büyük İftarda Buluştu

Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir...

5 Bin Mahalleli Büyük İftarda Buluştu

Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir...

29 Temmuz 2013 Pazartesi 22:16
 5 Bin Mahalleli Büyük İftarda Buluştu
Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış’ın ve beş bini aşkın kişinin katıldığı, İstiklal ve Atakent Mahalleleri sakinleri ile bir iftar yemeğinde bir araya geldi.
Ümraniye Belediyesi, her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da Ümraniyelileri mahalle sofralarında bir araya getiriyor. 10 ayrı noktada kurulan iftar sofralarının sonuncusu olan İstiklal ve Atakent Mahallelerinde kuruldu. Mahalle sakinlerini bir araya getiren iftar programına,  Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, AB Bakan Yardımcısı Dr. Alattin Büyükkaya, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,  Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Mahalle Başkanları, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.
İftar yemeğinin ardından söz alan Ak Parti İstiklal Mahalle Başkanı Sabri Erdem, Bu güzel iftar sofrası organizasyonunu bize tertip ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Bu sofralar bizim birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek amacıyla yapılıyor. Her zaman böyle bir kaynaşma içinde ramazan geçirmemizi rabbim bize nasip etsin.”dedi 
ÖZTÜRK ORAN, “KARDEŞLİK SOFRASINDA 5 BİN KİŞİ BİR ARADAYIZ”
Mahallelerde kurulan bu sofralarda birlik ve beraberliğin daha güzel hissedildiğini dile getiren Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Bugün bu güzel sofrayı bizlerle paylaştınız. Bizleri sizlerle buluşturan başta Ümraniye Belediye Başkanım Hasan Can olmak üzere emeği geçen ekibine teşekkür ederim. Bugün burada kardeşlik sofrasında yaklaşık 5 bin kişi bir aradayız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Burada amaç sizlerle bir arada olmaktı. Komşularımızla birlikte bu güzel havada oruç açmaktı. Rabbim bu güzel günü burada bahşetti. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Ramazanınız mübarek olsun. ”dedi. 
 
 
""
 
BAŞKAN HASAN CAN, “İFTAR SOFRASI KARDEŞLİK SOFRASIDIR”
 
  
Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ramazanı şerifiniz ve iftarlarınız mübarek olsun. Sayın Bakanımız bu akşam soframıza teşrif etti. Bu sofraları güzelleştiren güzelliği oluşturan şu kardeşlik resmini tamamlayan sizlersiniz. İftar sofrası kardeşlik sofrasıdır. Atakent ve İstiklal Mahallesinin güzel insanları bu resmi siz tamamladınız. Bu sofraya gelenler karnını doyurmak için gelmiyor. Buraya gelen insanlar birliği, diriliği, kardeşliği ve mübarek ramazanın o ulvi duygularını bütün iliklerine kadar hissedebilmek için buraya geliyor. 10 akşamdan buyana ayrı ayrı mahallelerimizde 35 mahallemizin tamamını kuşatacak şekilde bu sokak iftarlarını tertip ettik. Tuttuğunuz bu oruçlar cennet kapısını açan anahtarlarınız olsun. Bu aziz vatanda, al bayrağın gölgesinde ve güzel memleketimizde rabbim daha nice ramazanlar, nice iftarlar, nice bayramlar görmeyi ve huzur içinde yaşamayı hepimize nasip etsin.”dedi.,
 
""
AHMET BERAT ÇONKAR, “KARDEŞLİĞİMİZ BİRLİĞİMİZ BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”
Programda bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Bugün mahalle iftarlarımızın sonuncusu ve böyle güzel bir atmosferde Sayın Bakanımızın teşrifleriyle bir aradayız, bundan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu güzel ortamı bize hazırlayan çalışkan ve cefakar Başkanımız Hasan Can beye ve ekibine teşekkür ederim. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Ben şimdiden herkesin ramazanını, kadir gecesini ve bayramını kutlarım.”dedi.
 
""
EGEMEN BAĞIŞ, “ÜMRANİYENİN BİR MAHALLESİ 5 BİN İNSANIYLA BİZLERİ KUCAKLIYOR”
“Ümraniye’nin güzel insanları sizlere Sayın Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim diyerek sözlerine başlayan Bakan Bağış konuşmasını şöyle sürdürdü; Ümraniye de böyle bir sofrada sizlerle buluşacağımı Sayın Başbakanıma söylediğimde şöyle bir talimatı oldu, benim içten sevgilerimi ve selamlarımı lütfen ilet dedi. Sayın Başbakanımızın gözünde Ümraniye bambaşkadır. 94 yılında başlayan belediyecilik bugün Hasan Başkanımın muazzam performansıyla Ümraniye’de kendini gösteriyor. Ümraniye artık yükselen binalarla dünyanın önde gelen firmaların merkezi oldu.  Sadece Türkiye’nin değil Avrasya merkezlerinin bile buluştuğu bir ilçemiz haline geldi. Bakan Bağış ayrıca, Türkiye'de rahat rahat iftar yapılırken, Gazze, Arakan, Mısır ve Suriye gibi yerlerde acılar içinde kıvrananlar bulunduğunun da altını çizerek, "Onları dualarınızdan eksik etmeyin. Biz de Türkiye olarak her zaman onların imdadına yetişmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Ramazan ayının bir gününde Ümraniye’nin bir mahallesi, 5 bin insanıyla bizleri kucaklıyor diyen AB Bakanı Bağış, katılımcıların şimdiden Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutlarım diyerek sözlerini bitirdi.
 
 
 
Son Güncelleme: 29.07.2013 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3