33 temizlik işçisi okuma-yazma sertifikası aldı

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşlerinde görevli 33 temizlik personeli...

33 temizlik işçisi okuma-yazma sertifikası aldı

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşlerinde görevli 33 temizlik personeli...

09 Haziran 2014 Pazartesi 10:53
33 temizlik işçisi okuma-yazma sertifikası aldı

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşlerinde görevli 33 temizlik personeli okuma-yazma sertifikası aldı. Çeşitli nedenlerle hiç okula gidemeyen veya başlayıp ilkokulu yarıda bırakan 22 ile 54 yaşları arasındaki 33 temizlik işçisi, Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokolle aldıkları kurs sonrası 1. Kademe Okur-Yazar Belgesi sahibi oldular. Sertifikalarını Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnış’ın elinden alan temizlik işçileri büyük mutluluk yaşadılar.  

 

“Ataşehir Belediyesi Çevre Temizliği Hizmet Alımı” işinde görevli toplam 452 personelin mesleklerine uyumlarının, fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik yeteneklerinin gelişimi amacıyla ilgili tüm personele iş sağlığı ve güvenliği kapsamında İŞKUR desteği ile 25 kişilik gruplar halinde mesleki eğitimler veriliyor.

 

Bu eğitimlerin verilebilmesi için tüm personelin en az okur-yazar seviyesinde olması gerekliliğinden yola çıkarak yapılan tespitlerde toplam 33 personelin bir kısmının okur-yazar olmadığı, geri kalan kısmının da ilkokuldan terk olduğu anlaşıldı. Bunun neticesinde Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokol sonrası bu personellere okur-yazarlık eğitimi verildi ve sınavda başarılı olan personele 1. Kademe Okur Yazar Belgesi verildi. 

 

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi, mesleki eğitimler, ilk yardım eğitimleri düzenli olarak verilen personeller için ve bundan sonraki süreçte işbaşı yapacak tüm personelde mesleki eğitim şartı aranacak.

""

 

Son Güncelleme: 09.06.2014 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3