23 Nisan'ı coşku ile kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da...

23 Nisan'ı coşku ile kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da...

24 Nisan 2014 Perşembe 16:25
23 Nisan'ı coşku ile kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin farklı yerlerinde gerçekleştirilen kutlamalardan renkli görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul'daki resmi 23 Nisan kutlamalarının adresi Eyüp'teki Feshane'ydi. Feshane'nin Haliç kıyısındaki bahçesine kurulan sahnede çocuklar için gösteriler düzenlendi. 23 Nisan'a özel kıyafet giyen Mehter Takımı da çocukların ilgisini çekti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş protokol sıralarında yer aldı. Törende sadece İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız konuşma yaptı.
Yıldız, "Bayramı, sadece kendi ülkemizin çocukları için değil, dini, rengi ne olursa olsun tüm dünya çocuklarına armağan etmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. Sultangazi 75. Yıl Ortaokulu’nun halk oyunları ekibi törenlerde en çok alkışı aldı. Artvin yöresinden folklor figürleri sergileyen ekip, Gürcü Türküsü eşliğinde gösterilerini yaptı. Törende şiirler okundu, dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. 23 Nisan kutlamasından geriye, sahnedeki renkli kutlamalarla birlikte Berkin Elvan için protesto yapan çocukların gözaltına alınması kaldı.

 

 

Son Güncelleme: 24.04.2014 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3