23 Nisan Törenleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sultanbeyli Kent Meydanı'nda...

23 Nisan Törenleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sultanbeyli Kent Meydanı'nda...

24 Nisan 2014 Perşembe 16:31
23 Nisan Törenleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sultanbeyli Kent Meydanı’nda ve Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda yapılan törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sultanbeyli’de yapılan törenlerle kutlandı. Sultanbeyli Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelek sunma töreniyle başlayan kutlamaların bu seneki adresi Mimar Sinan İlkokulu oldu. 

""


Dünyada Tek Çocuk Bayramı

 

Mimar Sinan İlkokulu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar'ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine değinen Çağlar,  “Bugün halkın yönetme gücünü kullandığı gündür. Ecdadımız bizlere çok güzel bir miras bıraktı. Bu mirasın adı demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti. Bugün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edildi. Tarihimizin hangi mevsimine bakarsak bakalım çocuklara karşı sevgi ve güven görürüz” dedi. 

Konuşmaların ardından tören, öğrencilerin şiir okumaları, palyaço ve halkoyunları gösterileriyle daha da renklendi. 

 

Başkanlık Koltuğu Furkan Şamil Canpolat'ın

 

Her yıl 23 Nisan kutlamalarında sembolik olarak koltuğunu bir öğrenciye bırakan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in makam koltuğuna bu sene Aydos İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Furkan Şamil Canpolat oturdu. Canpolat’a Başkan Vekili Mehmet Çon eşlik etti. Çon, Canpolat’a Sultanbeyli’ye ne gibi yatırımlar yapacağını sordu ve Canpolat bu soru üzerine, “Ben vatandaşlarımın bir hizmetkarı olarak azim ve kararlılıkla çalışacağım. İlçemizin her mahallesine, her cadde ve sokağına hak ettiği değeri vererek hizmetlerime devam edeceğim. Gençlik merkezlerini çoğaltacağım, engellilerle ilgili çalışmalar yapacağım” şeklinde cevap verdi. Canpolat ilk görüşmesini de kendisi gibi kaymakamlık makamına temsili olarak oturan arkadaşıyla yaptı. 

 

Son Güncelleme: 24.04.2014 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3