23 Nisan Maltepe’de Coşkusuyla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı münasebetiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Maltepe´de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Maltepe’de Coşkusuyla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı münasebetiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Maltepe´de coşkuyla kutlandı.

24 Nisan 2019 Çarşamba 10:44
23 Nisan Maltepe’de Coşkusuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, 23. Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Anıl Aktürk, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, kurum müdürleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Maltepe Nezahat Aslan İlkokulundaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Resmi olarak kutlanan tek çocuk bayramı

Törende Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı. Kaptan, 23 Nisan’ın Dünya’da resmi olarak kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirterek; ’23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM açılmış, Atatürk’ün önderliğinde ülke işgalden kurtarılarak, halkın seçtiği temsilciler eliyle, kendi kendisini yönetmesine imkân sağlamış, Atatürk de bu günü, geleceğin büyükleri, siz değerli çocuklara armağan etmiştir.

UNESCO, 1979 yılını Çocuk Yılı ilan edince, Türkiye Cumhuriyeti de bu günü bütün dünya çocukları ile kutlamaya karar vermiş ve 23 Nisan yıllardır bütün dünya çocukları ile kutlanan uluslararası bir bayram haline gelmiştir. Bugün de tüm dünya ülkelerinden gelen çocuklar, barış içerisinde geleceğin dünyası için Türkiye’de bulunmaktadırlar.

Atatürk siz sevgili çocuklara şöyle sesleniyor; Küçük hanımlar, beyler. Sizler hepiniz geleceğin gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız, sizlerden çok şeyler bekliyoruz.

Sözlerimin sonunda bu vatanı bizlere emanet eden tüm gazi ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından Nezahat Aslan İlkokulu öğrencileri tarafından şiirler okunarak halk oyunları gösterimi yapıldı.

Ayrıca programda Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler de yöresel oyunlarını sergilediler.

Tören, ilçe genelinde resim, hikâye ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3