Bir bayramı daha geride bıraktık acısıyla tatlısıyla…Bayram denilince insanın, ‘Bugün bayram günüdür?' şarkısı aklına gelir. Bayram, saygı ve sevginin doruk noktaya ulaştığı gündür. Bayram… Kederin, küskünlüğün, dargınlığın ve hatta birkaç günlük de olsa ihanetin kol gezmediği güzel günlerdir. Barış, sevgi, saygı, hoşgörü ve insanlığın zirvede olduğu günler arasında gösterilir. Her bayram geldiğinde, ‘Nerede o eski bayramlar' diye, söze koyuluruz. Sözler başlayınca; Anılar, hatıralar ve maziye gömdüğümüz gelenek ve göreneklerimiz akla gelir. Köylümüz, kendi dünyasındaki bayramdan bahseder, şehirli ise kendine göre güzellikleri ön plana getirir. Köy -kentten ziyade, bölgelerarası farklılıklar da zenginliğimizin bir ölçüsü olarak benliğimizde yer alır.

Günümüzde ise ne oldu? Kutsal günleri geride bıraktık. Bayram ise kutsal günlerin en başta geleni olsa gerek. Çocukluğumuzda tattığımız bayram kahvaltısının, yemeklerinin lezzeti hatıralarımızdan silinmiyor… Şimdi hemen geriye yaslanıp ‘Nerede o eski bayramlar?' diye söze koyuluruz. Ulaşımın zor olduğu anlarda dahi büyüklere saygıyı, küçüklere ise sevgiyi aşılamanın mücadelesi verilirdi. Metrobüsümüz, taksi, dolmuşumuz, hızlı feribotumuz, köprülerimiz yoktu… Gidilecek yerlere otobüs ve tramvayla gidilirdi… Ama bir şekilde gidilirdi… Ve mutluyduk inanır mısınız… Ne vardı biliyor musunuz, nüfusumuz böyle kalabalık değildi…Onlar yerini, şimdi tebrik kartları yerini alan, cep telefonuyla çekilen mesajlara bıraktı. Hem de 4.5 G'li akıllı telefonlara! 50-60 yıldır, ben bu kadar fakir, muhtaç ve dilenen insanla karşılaşmadım. İnsanımız fakirleşti, aç ve açık… Bunu görmezden gelemeyiz… Bir de Suriyeli yoksullar çıktı… Kim ne derse desin halkımız çok zor durumda.. Bu durumdaki bir topluma bayram geldi demek en büyük haksızlık… Ramazan bayramı öncesini bir hatırlayın… Her tarafta terör, çatışma, şiddet… Memur, işçi, çalışan, emekli çok zor durumda… Bir yandan küresel ekonomik kriz, diğer yandan ülke içindeki kriz… Böyle olunca bayram gelse ne olur gelmese ne olur? ‘Deliye her gün bayram!'. İnşallah bundan sonraki bayramları gerçek bayram coşkusu içinde yaşarız. Dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve saygı çerçevesi içinde cennet vatanımızda…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72