Genç nüfusumuzla övünüyoruz. Güzel bir şey. Lakin övündüğümüz gençlere gereken önemi, ilgi ve alakayı gösterebiliyor muyuz? Çocuklarımıza geleceğin büyükleri gözü ile bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir. Yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak. Ulu önder Atatürk'ün yaptığı devrimlerin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen modern ve bütün anlam ve biçimiyle olgun bir topluluk haline getirmektir.

Özgün fikirler uygulandığı an; Türk Ulusu yükselecektir. Bilim, fen, teknik için Avrupa'ya gidelim, fakat kültürde; yani dilde, ahlakta, sanatta ve hayat anlayışında hep Türk olarak kalalım. Özellikle de Anadolu'da yaşayan kızlarımızı okutalım. Onları hayata hazırlayalım. Büyük Atatürk ne demişti: “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeter”. Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayandığı yer ulusun egemenliğidir. Cumhuriyeti büyükler kurdu, onu yaşatacak olan gençlerdir. Öğrenciye, her ne yaşta olursa olsun geleceğin büyüğü gözü ile bakmalı ve öyle davranılmalıdır. Okullar; genç kafalara, insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi, bağımsız yaşamayı öğretir. Okullarda öğrencilerin kafaları gereksiz bilgilerle, yalan yanlış ideolojik fikirlerle doldurulmasın. Bilginin özü, temeli öğrencinin anlayacağı şekilde olsun. İleride mezun olup hayata atıldığında bırakın yönünü kendi çizsin… Öğrenciler yarış atı gibi bir sınavdan diğerine koşturulmasın. Yarış atı bile bir yarış sonrası dinlendiriliyor. Ama bizim çocuklarımız bir sınavdan çıkıyor, arkasından yeni sezonun sınavlarına hazırlığa başlıyor. Sonuçta ne oluyor? Maalesef bilgi yoksunu gençler ordusu yurt sathına yayılıyor. Diğer taraftan 3-4 çocuk dünyaya getirmenin bir anlamı olmadığı da artık kafalara yerleşsin.

Önemle olan; az ama iyi yetişmiş, bilgili, karakterli evlatlar yetiştirmek… Örnekler ortada. 5-6 ve daha fazla çocuklu doğu ve güneydoğulu aileler! Perişan ve sefil durumda. Kızları ise konuşmaya gerek yok. Ailelerin maddi durumları zaten yetersiz. Dolayısıyla okutamıyorlar. 3-5 kuruş eline tutuşturdun mu her şeyi yaptırabiliyorsunuz… Nüfus artıyor. Keşke nüfusumuz 30-40 milyon olsaydı da bu topraklarda yaşayanlar kültürlü, ekonomik durumları yeterli, refah ve huzur içinde yaşasaydı… Nüfusu artırmak çok kolay… Ama artan nüfusu modern dünya konjonktüründe saygın, bilgili ve kültürlü yetiştirmek bir o kadar zor. Önemli olan da zoru başarmak değil midir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72