Son zamanlarda televizyon ve gazetelerde sıkça okuduğumuz haberler beni olduğu gibi herkesi de dehşete düşürüyor. Ve de sinirlendiriyor… Her gün insanların birbirine tahammülsüzlüğü, kıskançlığı, çekememezliği, çok sayıda cinayet haberleri, birbirini dolandıranlar, karı ve kocanın birbirlerini aldatmaları... Kadın cinayetleri… Sözde sanatçıların reklam evlilik ve ayrılıkları…

TV’de yayınlanan kayıp, cinayet programları… Bunları insanlarımız gördükçe ‘ne oluyoruz, nereye gidiyoruz?’ diye sorar oldu. Bilhassa son zamanlarda televizyon ve gazetelerde gördüğümüz haberlere bakılırsa, evli kadınlarda da eşini aldatmalara şahit olmaya başladık. Gittikçe bu sayının arttığı söyleniyor.

Bu aldatmaların başlıca nedeni, çiftlerin uzun süreli nikahsız beraberlik yaşamaları. Sonrasında evlenince de kısa sonra birbirlerinden soğumaları. Çünkü uzun beraberlikler sırasında her iki cins de istediğini almıştır… Son zamanlardaki televizyon dizileri insanların ahlakında, aile yapısında tahribat yarattı?

Baksanıza hemen hemen izlediğimiz tüm dizilerde; sapkınlıklar, aldatmalar, ihanetler, türlü entrikalarla insanlarımızın çoğunun ahlakı bozuldu. Dejenere toplumun bireyleri dürüst, iyi, adaletli, doğru, bağışlayıcı, namuslu, hoşgörülü, merhametli olmak gibi ahlak erdemlerini terk ederek, ahlak dışı olmayı kendilerine yaşam felsefesi haline getirirler.

Dejenerasyonla gelen de psikolojik çöküntü, saldırganlık, günahta sınır tanımama, ahlak değerlerin yitirilmesi, çirkin utanmazlıkların yaygınlaşması, Fuhuşun, sapık ilişkilerin, uyuşturucu kullanımının, kumarın özetle her türlü ahlak dışı davranışın toplumda yayılmasıdır.

Peki bu durumda, toplumumuzun aile yapısını yıpratan, zarar veren bu dizilere ve programlara neden müdahale edilmiyor? Muhafazakar dediğimiz kanallarda bile bu tür abuk sabuk diziler ve filmler var. Yapılacak şey yetkililerin mutlaka toplumun ahlaki yapısını bozan, ailelerin dağılmasına sebep olan bu dizilere mutlaka müdahale etmesidir.

Baksanıza her geçen gün bir evvelkinden kötü hale geldik. Her gün halkımız bu olumsuzlukları konuşuyor ve tedirgin. Bir toplumda ahlaki çöküntü başladı mı o toplumun sonu karanlıktır… Bir an önce bu tür çarpıklıklara dur demenin zamanı geldi de geçiyor…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.