Aşağıdaki yazıyı 2008 yılında, Alemdağ Belde Belediyesi iken yapılan 1/5000 ölçekli imar planına istinaden kaleme almıştım. Aradan 5 koca yıl geçti. Yazımızda tarihe not düştüğümüz gibi, planda yapılan bariz hata ve su istimallerden dolayı mahkeme planı iptal etti. Biz haklı çıktık, Alemdağ kaybetti.Tabi ki o dönemde ki Belediye Başkanı da tarih oldu.Yeni planın kalıcı olması ve yeni hatalar yapılmaması için beş yıl önceki yazıyı tekrar okumalıyız.

 “Uzun süredir imarların kapalı olduğu Alemdağ’ın yeni planı askıya çıktı.  Alemdağ Beldesi Merkez, Çatalmeşe ve Ekşioğlu mahalleleri için hazırlamış olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, siyasileri bu bölgede çok sıkıntıya sokacak gibi görünüyor. İskan verilmiş yerlerin üzerinden yol geçirmek ve bu alanları yeşil alan yapmak ileride büyük sıkıntı yaratabilir. Düşük yoğunluktaki konut alanları, gelişi güzel koyulmuş sosyal donatı alanları adeta Alemdağ’ı katletmiş durumda. Şile Otoyoluna bağlanan Turgut Özal Caddesini Ticaret alanı olarak gösterilmemesi çok şaşırtıcı bir durum.2/b ler ise daha vahim durumda! Birçok 2/b arazisinin üzerlerinde villalar evler olduğu halde, ağaçlandırılacak alan olarak gösterilmesi arazi sahiplerini isyan ettirdi.Harita üzerinde var gibi gözüken ama mevcutta yok olmuş olan derelerin 25 metre sağı ve solu dere koruma bandına alınarak, birçok ev sahibinin uykularını kaçırdılar.Yüzlerce itiraz dilekçesi verildi ve 22 Ekim 2008 tarihine kadarda verilecek. Aldığımız duyumlara göre itiraz dilekçeleri pek dikkate alınmayacağı söyleniyor. İleride plan iptal davası açabilmeniz için itiraz sürelerinde itirazlarımızı yapmamız gerekiyor.

Bayram arifesinde  Büyük Şehir Belediyesinde Planın askıya çıkarılması manidardır. Anadolu yakasındaki bir bölge için yapılmış bir plan, neden Avrupa yakasında koskoca belediyenin küçük bir odasında kim için sergilenmektedir?Kaç tane Alemdağ’lı burayı bilmektedir? Bizler bile planı yakın takibe aldığımız halde, planın askıya çıktığını 3 gün sonra öğrenebildik.  Alemdağ Belde Belediyesi Planın askıya asıldığını ve itiraz süresinin başladığını halka duyurmamalarının sebebini halen anlamış değilim. En küçük kutlamalar için bile onlarca branda afiş astıranlar bu konulara karşı daha duyarlı olmaları gerekirdi.

Yerel seçimler yaklaşırken, Halk,  bölgemizde siyaset yapan ve yapacak olan siyasilerden; Alemdağ’ın imarını iyileştirilmesi ve biran önce imarların açılması hususunda çalışmalar yapılmasını bekliyor.Alemdağ’lı diğer komşu beldelerde olduğu gibi 10 kat 15 kat imar da istemiyor. Alemdağ’lının istediği bitişik nizam 4 veya 5 kat imar.

İstanbul’un birçok yeri şantiye halindeyken, bölgenin en eski yerleşim merkezine iyi bir imar çok mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72