Makus tarihinden bir türlü kurtulamayan doğa harikası Alemdağ'ın imar planları maalesef mahkeme kararı ile iptal edildi.Kötü alt yapı ile hazırlanan imar planları sayesinde, belediye olduğu 1994 yılından buyana defalarca mahkeme kararları ile planı iptal edilen Alemdağ tekrar duraklama devrine girdi.imarının iptal edilmesi beldeyi adeta yasa boğdu. Yıllarca kötü ve liyakatsız yöneticilerin elinde, oyuncağa dönen tarihi Alemdağ beldesi bu durumu hak etmiyor.Alemdağ varken çalılık, fundalık, avlak olan bir çok alan yerleşim yeri hatta ilçe oldu, İstanbul'un vazgeçilmez bölgeleri oldular. Ancak Alemdağ, bilinen 500 yıllık geçmişine rağmen yıllarca verdiğimiz mücadelelere rağmen köy havasından kurtulamadı.Nedir bu kadersizlik!Bu duruma dur diyecek birileri yok mu? Dört tarafı ormanlar ile çevrili Alemdağ beldesine kimler göz dikiyor ki bir türlü Alemdağ ve Alemdağ'lı düze çıkamıyor.
Üçte ikisi 2/b alanı olan Alemdağ'da rayiç değerlerin yüksekliğinden dolayı kanunun çıktığına kimse sevinemedi.Halbu ki 2009 yılında Alemdağ Nişantepe mahallesinde belediye ve toki metre karesi 50tl. civarında satışlar yapmıştı.Buna rağmen 2/b rayiç değerleri bu rakamların 10 hatta 20 katı yüksekliğinde gerçekleşti.2/b mağduru, evim elimden alınacak korkusu ile uyuyamaz oldu.İmarlı diye yüksek değer tespiti yapılan 2/b arazilerinde, şimdi imar yok, yeniden değer tespiti yapılması gerekmez mi? 
İmarların açılması ile belde esnafı da rahat bir nefes almıştı. Alemdağ'da kısa sürede yüzlerce daire yapıldı ve yapılmadan satılabildi. Doğa harikası, şehre yakın olan Alemdağ, mesken amaçlı tercihlerde birinci sırada olan bir yer olduğunu kanıtladı.İmarın iptal edilmesi ile Alemdağ da yapılması planlanan bir çok büyük proje de durmuş oldu.
Alemdağ'ı önemseyen, başarılı Çekmeköy belediye başkanı, uzman bir çok çalışanı ile konuyu birinci gündem maddesi olarak ele almalı ve yeni imar planını hazırlamalıdır.Daha önceki belediye başkanları gibi plan benim işim değil Büyükşehir belediyesinin işi diye bakılırsa, Alemdağ üç yıl daha imarsız kalır.Yeni kurulan diğer ilçe belediyeleri gibi alt yapısı daha sağlam, bölgenin gelişimini frenlemeyecek güzel bir planla Alemdağ taçlandırılmalıdır.İstenirse bir iki ayda sonuçlandırılabilecek bir iştir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.