2/B Kanunu Beykoz'luyu zengin ederken, Alemdağ'lıyı kanser ediyor.Aynı kanun ayrı muamele.Bu nasıl bir şey, vatandaş anlamakta zorlanıyor.Yaptığımız birçok çalışma sonunda küçük arsa sahibine çeşitli kolaylıklar gelsede, büyük arsa sahipleri ve 18. madde uygulama sınırı içinde yeri kalanlar kan ağlıyor.Düşük imarlı yerlere belirlenmiş yüksek rakamlara yaptığımız itirazlar, hiç bir şekilde değerlendirilmedi.2/b mağduru yıllardır emek verdiği evini, fabrikasını satmak zorunda kaldı.Özellikle Reşadiye köyünde büyük mağduriyetler oluştu.

Alemdağ ve Çevresini kapsayan imar planı yapılırken bazı araziler üzerindeki kamusal alanların çokluğundan dolayı, bazı mahallelerde  bölgesel olarak 18. madde kararı alındı.Bu karara göre tüm parsellerden kesilecek arsa miktarının yüzdesi belli olmasına rağmen, milli emlak müdürlüğü brütten ödeme almaya başlaması yeni mağduriyetlerin önünü açıyor.

6292 Sayılı Kanunun ilgili maddesine göre Kamuya ayrılan alanlar satılamaz deniyor.Buna rağmen İstanbul ili, Çekmeköy İlçesi, Alemdağ ve Çevresindeki 2/b alanlarında; Belediyesi tarafından 18. madde uygulaması kararı alınarak, arsalardan nekadar kamusal alan terk edileceği belli olduğu halde brüt alandan satış yapılması, kanun ile mağdur olmuş Alemdağ bölgesindeki 2/b hak sahiplerini daha kötü duruma sokmaktadır.

İlçe Belediyesinin Planlama Müdürlüğünden alınan terk miktarını gösteren yazılar ile, terk miktarları düşüldükten sonra yüzlerce satış yapılmış olmasına rağmen, 1 aydır brüt alandan satış işlemi yapmaya başlayan, terk miktarlarını düşerek ödeme almayan, İstanbul Milli Emlak Müdürlüğünün yine ayarları bozuldu...

Uygulama böyle devam ederse; çevre ilçelere göre rayiç değerlerin en yüksek belirlendiği Alemdağ ve Çevresinde, 2/b mağduru %25 ile %40 arasında daha fazla para ödemesi gerekecek.Bu yanlıştan biran önce dönülmelidir.

18. madde uygulaması sonucu kamuya ayrılacak oranın düşülerek ödemelerin yapılması gerekmektedir.Uyuyan ilgili tüm kurumlar, gaflet uykusundan uyanmalıdır...

Not:Ödeme yapamadığı için hakkını kaybeden 2/b mağdurlarının sayısı artmaya başladı... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72