Uzun yıllar kötü yönetimlerin elinde makus tarihinden bir türlü kurtulamayan doğa harikası, tarihi Alemdağ beldesi, Çekmeköy ilçesinin bir parçası olduğundan buyana olumlu gelişmeler ile hak ettiği yere doğru ilerliyor.İlçede yapılan bir çok hizmetten Alemdağ’da nasibini alıyor.Ancak imar ve 2/b sorunu bir türlü çözülemiyor.

İmar ve 2/b sorunu, Alemdağ’ın ayağındaki dev prangalar.İlçe belediyesi tüm gayreti ile imar prangasını çıkarmaya çalışıyor.Ancak ilçe belediyesi bir yere kadar yetkili.Bir yerden sonra farklı kurumlar devreye giriyor ve çözüm her defasında öteleniyor.

Daha önce ilçe belediyesinin, büyükşehir belediyesine yaptığı yoğun baskılar ile revizyon yapılarak iyileştirilen 1/1000 ölçekli alemdağ imar planı tekrar mahkeme kararı ile iptal edildi. Şimdi yeni  plan yapılıyor. Yeni plan yapılırken bölgenin ihtiyaçlarına göre yapılmalıdır.Eski planda olan tüm eksiklikler giderilmelidir.Ana arterde bitişik nizam ticaret imarı vermek şarttır.Ana arter  imar kötülüğünden gelişememektedir. Yeni işyerlerine ihtiyaç duyulan Alemdağ ana arterinde, özel bir imar uygulaması yapılarak, prestij caddesi oluşturulabilir.

Alemdağ’da çok sayıda bulunan 300m² altındaki parsellere de hak ettiği imar yoğunluğu verilmelidir.Eski planda Çekme mesafesi yükseklik hesabı ile yapılanma şartı olan 300m² altında kalan parsellere ikiz nizam hakkı getirilmelidir.En önemli sorunların başında ise otobandan Alemdağ’a giriş yapılmalıdır.Bu giriş imar planlarına işlenmelidir.

Üzerinde çürük yapı olan alanlar titizlikle incelenmelidir. Yeni sağlam binalar yapılabilmesi için, dönüşüme katkı sağlayacak bir plan yapmak insanlık görevidir.Arsa metre karesi arttıkça yoğunluk artmalıdır.Bu teşvik ile ada bazlı çalışmalar artacak, otoparklı ve yeşil alanı fazla yapılar ortaya çıkacaktır.

 İstanbul Büyük şehir belediyesi imar komisyonu ve planlama müdürlüğü, ilçelerdeki imar ihtiyacını yerinde tespit ederek daha faydalı olabilirler.Masa başında yapılan işlerle ne kadar yol alabildiğimiz ortadadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.