Züver Çetinkaya Veda Etti

Marmara Belediyeler Birliği eski Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Birlik....

Züver Çetinkaya Veda Etti

Marmara Belediyeler Birliği eski Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Birlik....

03 Mart 2014 Pazartesi 16:49
Züver Çetinkaya Veda Etti

Marmara Belediyeler Birliği eski Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Birlik personeliyle vedalaşarak yerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından Dr. Cemil Arslan’a bıraktı.
Müfettiş olarak yeni görev yeri İBB Teftiş Kurulu’na giderken birlik personeline hitaben bir veda konuşması yapan Züver Çetinkaya, “Bundan 15 gün önce tamamen kendi isteğim ve rızam ile Başkan Altepe’yi ziyaret ederek, Marmara Belediyeler Birliği’nde 5 senedir çalışmakta olduğumu, son 2 senedir de genel sekreterlik görevinde bulunduğumu, yorulduğumu, İBB’deki görevime dönmek istediğimi belirttim. Kendileri de anlayış gösterdi ve yasal prosedürü yerine getirdik. Genel Sekreterlik görevine Cemil Arslan atandığı için çok şanslıyım. Çünkü görevi bırakma kararı alındığında, yerime kim getirilir diye çok düşünmüştüm. Buraya gelebilecek en iyi simlerden biri geldi. Kendisi belediyeciliğin içinden geldiği için, bilgi ve birikimiyle, Birliğe en iyi hizmeti verebilecek kapasitedeki değerli arkadaşlarımızdan biridir” diye konuştu.

“MARMARA’NIN EĞİTİM ÜSSÜ OLDUK”
Çetinkaya, açıklamalarının devamında, “Belediye birlikleri, belediyeler gibi değildir. Belediyeler hizmet üretmediğinde, yol yapmadığında, çöp toplamadığında infial olur. Belediye birlikleri ise senelik genel kurullarını, rutin işlerini yaptı mı, işini yapıyor gözükebiliyor. Oysaki biz klasik belediye birlikleri mantığını yıkarak, vizyoner bir anlayış ortaya koyduk. Yalnızca yurtdışı programlarıyla anılan Birliği, yılda 15.000 kişinin aktif belediyecilik eğitim aldığı, Mevzuat ve yönetmelik eğitimlerinden kişisel gelişim seminerlerine, çevre, sağlık, iletişim ve medya konularındaki sempozyumlardan, liderlik ve yöneticilik eğitimlerine kadar sayısız programın düzenlediği bir eğitim üssü haline getirdik” dedi.

“ÖZEL SEKTÖR, İŞBİRLİĞİ İÇİN PEŞİMİZDEN KOŞUYOR”
Züver Çetinkaya, “Biz burada bir şeyleri başardık ki bakanlıkların da aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, dünya devlerinin de aralarında bulunduğu özel sektör temsilcileri bizimle işbirliği yapmak, çeşitli organizasyonlarına bizi partner yapmak için peşimizden koştular. Gelinen noktada, Prof. Dr. Recep Bozlağan’ın genel sekreterliğinde günden güne yükselmeye başlayan trendimizin, bizimle en yükseğe ulaştığını, fakat Cemil Arslan ile daha da ilerilere gideceğine yürekten inanıyorum. Görevler geçici, dostluklar kalıcıdır. Ben 3 Mart 2014 itibariyle İBB Müfettişi olarak Taksim’deki Teftiş Kurulunda olacağım. Yeni yerime tüm dostlarımı bekliyor, birlikte yaşadığımız güzellikler ve elbirliğiyle başardığımız yeniliklerden ötürü, sizlere ve bizlere en iyi çalışma koşulunu hazırlayan birlik Başkanımız ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

CEMİL ARSLAN GÖREVİNE BAŞLADI
Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği’ne atanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından Dr. Cemil Arslan ise yaptığı konuşmada, Genel Sekreter Çetinkaya’ya teşekkür ederken, “Züver Bey, çok eski yıllardan beri tanıdığım, kişisel zarafeti mesleki başarıyla birleştirmiş, özel bir arkadaşımız. Prof. Dr. Recep Bozlağan’dan devraldığı bayrağı en iyi şekilde taşıdı. Maraton sırası bizlere geldi. Elbirliğiyle Marmara Belediyeler Birliği’ni kalkındırmaya, belediyelere yönelik hizmet vermeye devam edeceğiz. Birlik Başkanımız Recep Altepe'nin önderliğinde, kişilerin değil, sistemin sorunları çözdüğü bir yapı oluşturarak, sizlerle dün olduğu gibi bugün de; azimle, inançla, elbirliğiyle hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN ALTEPE TELGRAF'LA TEŞEKKÜR ETTİ
Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de devir teslim törenine gönderdiği mesajında, “Belediyeciliğin üniversitesi olarak anılan Marmara Belediyeler Birliği'nin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan ve 2009 yılından bu yana, uyum içerisinde çalıştığım Züver Çetinkaya'ya, bugüne kadar kurumumuza verdiği hizmetler için teşekkür eder, 2 senelik genel sekreterlik görevinde de gösterdiği üstün başarılardan ötürü kendisini bir kez daha kutlar, çalışma hayatında başarılar dilerim” dedi.

Son Güncelleme: 03.03.2014 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3