Yeni Ders Zili Çaldı

Yaz tatili bugün bitti, yaklaşık 16 milyon 400 bin öğrenci için ders zili çaldı.

Yeni Ders Zili Çaldı

Yaz tatili bugün bitti, yaklaşık 16 milyon 400 bin öğrenci için ders zili çaldı.

15 Eylül 2014 Pazartesi 15:20
Yeni Ders Zili Çaldı

Yaz tatili bugün bitti, yaklaşık 16 milyon 400 bin öğrenci için ders zili çaldı. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Kaptan-ı Derya İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanına ortak oldu.

İlk ve orta dereceli okullar için yaz tatili sona erdi. Günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan yaklaşık 16 milyon 400 bin öğrenci bu sabah okulların yolunu tuttu. Yeni eğitim yılı şiirlerle, öğrencilere verilen hediyeler ve çiçeklerle coşku içeresinde başladı. Sultanbeyli genelindeki tüm okullarda, arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler için, Kaptan-ı Derya İlk ve Ortaokulu’nda İlköğretim Haftası kutlamaları vardı. Şiirlerin ve halkoyunlarının sergilendiği kutlamalarda eğlenceli anlar yaşandı.

""

Eğitim dönemi açılış programında konuşan okul müdürü Çelebi Ulutaş, yeni eğitim yılına başlarken coşku ve heyecan içinde olduğunu belirtti. Okulun eğitim ve öğretim yuvası olduğuna dikkat çeken Ulutaş, “Hepimizin görevi sizleri vatana millete yararlı bir kişi olarak yetiştirmektir. Okul bizim en aziz yuvamızdır. Burası sevginin bilginin hoşgörünün yeridir” ifadelerini kullandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar’da her şeyin başlangıcının eğitim olduğunu söyleyerek, “Geleceği daha güzel kılmanın yolu eğitim geçiyor” dedi. Çağlar, ilçedeki okulların durumları hakkında da bilgi verdi.

 

“İlçemize Yeni Eğitim Yuvaları Kazandırıyoruz”

 

Açılış programında öğrencilerin heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bugün hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin yeni bir başlangıç yaptığını söyledi. Yeni başlangıçların her zaman heyecanlı olduğunu ifade eden Başkan Keskin, “En güzel heyecanı da okula bir hafta önce başlayan birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerimiz yaşıyor. Yeni arkadaşlarına ve öğretmenlerine alışmaya çalışıyorlar. Umarım tüm yılı bu heyecanla geçirirsiniz” şeklinde konuştu.

 

Sultanbeyli’de eğitim yatırımlarının el birliğiyle devam ettiğinin altını çizen Başkan Keskin, “Bugün ilçemizde 7 yeni eğitim yuvası öğrencilerini karşılıyor. İki yeni okulumuzu da yakında hizmete sokacağız. İlçemize yeni okullar kazandırmaya devam edeceğiz. Okullarımızın yanında siz değerli gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sunmak için gençlik merkezleri inşa ediyoruz. Şu anda üç gençlik merkezimiz hizmet veriyor. Bu sayıyı inşallah çok yakında daha da artıracağız” diyerek öğrencilere müjde verdi. Ayrıca Başkan Keskin gençleri ve velileri madde bağımlılığı konusunda da uyardı. Sultanbeyli Belediyesi olarak gençlerin madde bağımlılığından korunması için gerekli adımları titizlikle attıklarının altını çizen Başkan Keskin, “Burada asıl görev velilerimize düşüyor. Hep birlikte el ele vererek gençlerimizi bu zehirden korumalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Keskin’den sonra konuşan İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe, “Her yeni başlangıç heyecanlıdır. Eğitim, gerek veli olarak, gerek öğrenciler olarak toplumun tüm kesimleri olarak çok şey yüklediğimiz bir müessesedir. Medeniyetler okullarla, eğitim kadrolarıyla yükselir” dedi. Konuşmasında madde bağımlılığı konusuna da değinen Özefe, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim yılını kutlayarak sözlerini noktaladı.

Açılış programında öğrenciler halkoyunları gösterileri yaptı. Protokol üyeleri öğrenciler için ilk ders zilini çaldı, ardından bir sınıfa girerek öğrencilerle birlikte kısa süre ders dinlediler.  

 

Son Güncelleme: 15.09.2014 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3