Yakıt tasarrufu için altın öneriler

Uzmanlar, araçtaki yakıt tasarrufu konusunda vatandaşlara uyarılarda...

Yakıt tasarrufu için altın öneriler

Uzmanlar, araçtaki yakıt tasarrufu konusunda vatandaşlara uyarılarda...

16 Temmuz 2013 Salı 12:16
Yakıt tasarrufu için altın öneriler
Uzmanlar, araçtaki yakıt tasarrufu konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunurken, klimanın ihtiyaç halinde kullanılması gerektiğini söyledi.
BUROTO Servis Sorumlusu Cüneyt Ok, vatandaşlara yakıt tasarrufu konusunda altın öğütler verdi. Ok, vatandaşlar arabalarında yakıt tasarrufu için başlıca şeylere dikkat etmeleri gerektiğinin altı çizdi. Araçların mutlaka devirli kullanılması gerektiğini vurgulayan Ok, “Devirli kullanım, yakıt tasarrufunda önemli etkendir. Devirli kullananlar vites geçişlerini iyi kullanmalıdırlar. Ayrıca araçların bakım aralıkları çok iyi bir şekilde takip edilmelidir. Benzinli araçlarda hava filtreli ve bujiler, dizel araçlarda ise, yakıt ve hava filtresi mutlak süratle değiştirilmelidir. Bu durum aracın yakıt tasarrufuna direk etki eden faktörlerden bir tanesidir. Bir diğer husus da lastikler ile alakalıdır. Lastikler mevsimsel olmalıdır. Lastiklerin hava basıncı standartlarında bulunmalıdır” dedi.
“KLİMAYA İHTİYAÇ YOKSA KULLANILMAMALIDIR”
 
Klimanın yakıt tasarrufu için önemli bir husus olduğunu ifade eden Ok, “Klimaya ihtiyaç olmadığı zaman kullanılmamalıdır. Klima araçtaki yakıt sarfiyatını artıyor. Klima gerektiğinde kullanılması gerekir. Özellikle yola çıkacaklar için aracının aerodinamiğini bozacak, yüklemelerden kaçınılmalıdır” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 16.07.2013 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3