Üsküdar'a 'Yüksek İnsani Değerler' ödülü verildi

Üsküdar'a 'Yüksek İnsani Değerler' ödülü verildi

10 Mart 2017 Cuma 11:06
Üsküdar'a 'Yüksek İnsani Değerler' ödülü verildi
 

Üsküdar Üniversitesi tarafından toplumsal değerlerin gelişmesi amacıyla topluma örnek olacak ve insanlığı iyiliğe teşvik edecek davranış, olay ve kişilerin ödüllendirilmesi hedefiyle geçen yıl ilk kez verilen Yüksek İnsani Değerler Ödülleri, bu yıl ikinci defa sahiplerine sunuldu.

Üsküdar Üniversitesi Jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, bu yıl Üsküdar Belediye Başkanı  Hilmi Türkmen, Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kızılay Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç’a ve 15 Temmuz şehitlerimiz Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin için değerli ailelerine 2. Yüksek İnsani Değerler Ödülü verilmesine karar verildi.

“Gençleri iyilerle ve iyiliklerle arkadaş etmek istiyoruz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın da katıldığı törende Yüksek İnsani Değerler Ödülü sosyal belediyecilik alanında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e verildi. Başkan Türkmen’e ödülünü İstanbul Milletvekili Erol Kaya takdim etti. Hilmi Türkmen de konuşmasında bu ödülü Üsküdar halkı adına aldığını belirterek “Üsküdar’da bizler bir slogan ürettik ve dedik ki gençleri iyilerle ve iyiliklerle arkadaş etmek istiyoruz. Ne mutlu iyilerle arkadaş olanlara diyorum.” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bir toplumu bir arada tutan değerlerdir”

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesinde gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşması Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından yapıldı. Dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde kişi başı gelir artışı ve eğitim artışına rağmen bunalımların, suçun ve şiddetin artış gösterdiğini, ailelerin dağıldığına dikkat çeken Prof. Tarhan, bunların sebepleri araştırılırken psikolojinin ihmal edilmiş tarafının ortaya çıktığını söyledi. Psikoloji duygu, düşünce ve davranış yani 3D olarak tanımlanırken dördüncü D’nin önemi anlaşıldı: Değerler. Bir toplumu bir arada tutan bağların değerler olduğu anlaşıldı ve değerlerin yeniden inşası gündeme geldi. Biz kadim kültürümüzdeki değerleri önemsemedik bunun sonucunda da insanlar bireyselleşirken yalnızlaştı” diye konuştu.

Ödüller, eğitim bursu ve İyilik Ormanı’nda fidana dönüşüyor

Üsküdar Üniversitesi Yüksek İnsani Değer Ödülü’nü alanlar adına Şile’deki Üsküdar Üniversitesi İyilik Ormanı’na birer fidan dikilirken; ödül alanlar adına 2017-2018 Akademik Yılı’nda bir öğrencinin bursu yine ödül alan kişiler adına verilecek.

 

 

 
Son Güncelleme: 10.03.2017 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3