Üsküdar, en fazla tercih edilen ilçe

İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nun "İstanbul Halkı Konut Eğilimleri...

Üsküdar, en fazla tercih edilen ilçe

İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nun "İstanbul Halkı Konut Eğilimleri...

09 Temmuz 2013 Salı 15:32
Üsküdar, en fazla tercih edilen ilçe
İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nun "İstanbul Halkı Konut Eğilimleri Araştırması" sonuçlarına göre, İstanbul'da ikamet edenlerin yaşamayı en fazla istediği ilçelerin başında Üsküdar gelirken, Adalar, Çatalca ve Silivri gibi merkeze uzak ilçeler daha az tercih ediliyor.  
İstanbul'da yaşayanların yüzde 70,8'inin ‘İstanbul'un en önemli sorunu nedir?’ sorusuna verdiği cevap, ‘Trafik ve ulaşım’ olurken, şehrin yapısıyla ilgili en çok rahatsızlık duyulan konuların başında da yüzde 7,6 ile otopark sorunu geliyor.
 
Kişilerin yüzde 64,3'ünün kira ödemediği İstanbul'da, ikamet edilen çevrenin güvenli olduğunu söyleyen yüzde 66,3'lük bir kesim varken, güvenli olmadığını beyan eden bireylerin oranı ise yüzde 33,7 şeklinde oldu.
 
 
İstanbul'da binaların yüzde 63,7'si depreme hazır değil
 
 
Konuta ilişkin şikayetlerde ilk sırada yüzde 35,2 ile ‘konutun eski olması’ gelirken, binaların ortalama kat sayısının 5, daire sayısının ise 10 olduğu belirlendi.
İkamet edilen binanın yaşının 13 yıldan az olduğunu beyan eden kişilerin oranı yüzde 36,3 iken, bu oran binaların yüzde 63,7'sinin 1999 Gölcük depreminin öncesinde inşa edildiğini ve İstanbul'un depreme ne kadar hazırlıksız olduğunu göstermekte.
 
Üsküdar, en fazla tercih edilen ilçe
 
Bireylerin Anadolu yakasanda en çok ikamet etmek istediği ilçelerin başında yüzde 7,4'le Üsküdar gelirken, diğer ilçelerin tercih edilme oranları şu şekilde gerçekleşti: 
 
Yüzde 6,1'le Kadıköy, yüzde 3,5 ile Ümraniye, yüzde 3,2'yle Beykoz ve Maltepe, yüzde 0,2 ile Adalar tercih edildi.
 
Son Güncelleme: 09.07.2013 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72