‘Üsküdar Çocuk Eğitim Merkezi'ne tam not

Üsküdar Belediyesi, zorunlu eğitim ve öğretim çağında olup da aileleri...

‘Üsküdar Çocuk Eğitim Merkezi'ne tam not

Üsküdar Belediyesi, zorunlu eğitim ve öğretim çağında olup da aileleri...

21 Haziran 2014 Cumartesi 16:20
‘Üsküdar Çocuk Eğitim Merkezi'ne tam not


Üsküdar Belediyesi, zorunlu eğitim ve öğretim çağında olup da aileleri tarafından çalıştırıldığından dolayı okula gidemeyen çocuklar için Çocuk Eğitim Merkezi'ni hizmete aldı. Proje ile sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların kötü çalışma koşullarından, zararlı alışkanlık edinmelerine elverişli ortamlardan kurtarılarak okullarına devam etmeleri, eğitim yaşını dolduranların yetenekleri doğrultusunda icra edebilecekleri bir meslek edinmeleri için çalışmalar yürütülüyor. Geçtiğimiz gün Merkez’de yapılan toplantıda yaptığı başarılı çalışmaları beğenilen merkez tam not aldı.

​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın da katıldığı toplantıda, Sosyal Yardım Vakfı, Rehberlik Araştırma Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, akademisyen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

Toplantıda, Üsküdar Belediyesi’nin, çalıştırılan veya okula gitmeyen çocukların, eğitime devam etmesini sağlamak amacıyla kurduğu Çocuk Eğitim Merkezi’nin çalışmaları değerlendirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Danışmanı Kevser Terzioğlu ve Çocuk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Ali Teryaki, kurul yetkililerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

​Çocuk Eğitim Merkezi’nin, çalıştırılan veya maddi nedenlerle eğitimlerine devam edemeyen çocuklara destek olmak amacıyla kurulduğuna dikkat çeken Terzioğlu ve Teryaki, çocukların servisle evinden alınarak okula götürülmesi, kişisel bakımlarının yapılması ve kişisel becerilerini geliştirmesi gibi gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatıldı.

Hizmetleri dikkatlice dinleyen ve çok beğenen kurul yetkilileri, Çocuk Eğitim Merkezi sayısının artırılması ve daha fazla öğrenciye ulaşılması sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Kurul çalışmalarının daha etkin hale getirilebilmesi için yol haritasının da tartışıldığı toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

 

Son Güncelleme: 21.06.2014 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3