Üsküdar Bilgi Evleri, SBS Kursu için düğmeye bastı

Üsküdar Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik...

Üsküdar Bilgi Evleri, SBS Kursu için düğmeye bastı

Üsküdar Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Üsküdar Bilgi Evleri, SBS Kursu için düğmeye bastı

Üsküdar Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik girişimlerinden biri olan ve daha çok maddi imkânı olmayan dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen SBS hazırlık kursu, Ekim ayının başında yapılacak Seviye Tespit Sınavı ile (STS) başlayacak. 6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen kurs, 6 ve 7. sınıflar için daha çok okul derslerine takviye,  8. sınıflar için ise Seviye Belirleme Sınavına (SBS)  hazırlık mahiyetinde olacak.

2 Ekim tarihlerinde 7 Bilgi Evi şubesinde gerçekleştirilecek olan STS sınavına, Üsküdar sınırlarındaki ilköğretim okullarına kayıtlı olup ailesinin maddi imkânları sebebiyle dershaneye gidemeyen tüm öğrenciler katılabilecek. Sınav sonrasında başarılı olan 800 öğrenci,  toplam 8 ay sürecek olan SBS hazırlık kursundan ücretsiz yararlanma imkânına kavuşacak. Üstelik kurs boyunca dağıtılacak olan konu anlatım ve test kitapları da herhangi bir bedel alınmaksızın öğrencilere verilecek.

Sınava katılmak isteyen öğrencilerin Bilgi Evi şubelerinden alacakları Öğrenci Kayıt Formu'nu doldurup en geç 30 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar kendilerine en yakın Bilgi Evine teslim etmeleri gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sistem sınavlarından olan SBS,  bu sene itibariyle sadece 8. sınıflara yapılacak. SBS sınavıyla ilköğretim öğrencilerinin sene boyunca gördükleri derslerden o yılın müfredatında belirtilen kazanımları elde etme seviyeleri ölçülüyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3