Türklerin en çok ziyaret ettiği 10 ülke

Türklerin en çok gittiği 10 ülke açıklandı. İlk sırayı Gürcistan alırken onu Yunanistan, Bulgaristan ve Almanya izledi.

Türklerin en çok ziyaret ettiği 10 ülke

Türklerin en çok gittiği 10 ülke açıklandı. İlk sırayı Gürcistan alırken onu Yunanistan, Bulgaristan ve Almanya izledi.

15 Ocak 2018 Pazartesi 12:55
Türklerin en çok ziyaret ettiği 10 ülke

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) verilerine göre, 2016 yılında toplam 8 milyon 62 bin Türk, yurtdışına çıkış yaptı. Ziyaretlerin bir kısmı turistik amaçlı olurken geri kalanı iş, eğitim ve akraba ziyareti olarak gerçekleşti. En çok ziyaret edilen ülkelerin başını ise 1 milyon 173 bin kişiyle Gürcistan çekerken onu 786 bin kişiyle Yunanistan, 783 bin kişiyle Bulgaristan, 532 bin kişiyle Almanya, 314 bin kişiyle ABD, 244 bin kişiyle İran, 215 bin kişiyle İtalya, 212 bin kişiyle Azerbaycan, 136 bin kişiyle Fransa, 124 bin kişiyle de Bağımsız Devletler Topluluğu izledi.

Sömestr tatilinde Körfez ülkeleri büyük ilgi görüyor

ABD ile yaşanan vize krizinin kısmen çözüldüğünü söyleyen Rekor Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kiper, artık vize randevularının alındığını kaydetti.

Sömestr’de 15 günlük tatil döneminde Körfez ülkelerinin büyük ilgi gördüğünü açıklayan Kiper, "Suudi Arabistan vizesi alanların büyük çoğunluğu tahmin edileceği gibi umre dolayısıyla gitmektedir. Özellikle sömestr dönemi iki haftalık umre turları büyük ilgi görmektedir. Kolay vize alınan ülkelerden Dubai, Suudi Arabistan’dan sonra Körfez ülkeleri arasında en çok ziyaret ülke konumunda. Ocak ayında Türkiye’den daha sıcak olması dolayısıyla tercih ediliyor. Çölün ortasında modern bir şehir oluşu merak uyandırıyor. Hem de lüks arazi araçlarıyla çöl safarisi yapmak birçok kişinin hayali" dedi.



 

Son Güncelleme: 16.01.2018 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3