Türkiye'nin estetik haritası çıkarıldı

Türkiye'de, estetik ihtiyaçlarını, beslenme şekilleri, genetik problemler ve...

Türkiye'nin estetik haritası çıkarıldı

Türkiye'de, estetik ihtiyaçlarını, beslenme şekilleri, genetik problemler ve...

07 Mayıs 2013 Salı 16:45
Türkiye'nin estetik haritası çıkarıldı

Türkiye'de, estetik ihtiyaçlarını, beslenme şekilleri, genetik problemler ve yaşam tarzı belirliyor.

Türkiye’nin estetik haritasını çıkaran Op. Dr. Serkan Dinar, Karadeniz bölgesinde burun estetiğinin, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da karın germe, yağ alma ve meme küçültme ameliyatlarının yaygın olduğunu belirtti. Haritaya göre, Ege’de göğüs büyütme ve liposuction, Akdeniz’de güneşin yoğun etkileri nedeni ile cilt lekelerinin tedavisine yönelik hücre spreyi tedavisine yoğun talep görülüyor. MarmaraBölgesi’nde tüm estetik operasyonlar yoğun ilgi görüyor. Ayrıca, Marmara Bölgesi’nde kadınlar kadar erkekler de estetik operasyon, özellikle saç ekimi yaptırıyor.

Op.Dr. Serkan Dinar, Karadeniz Bölgesi’ndeki burun estetiği yoğunluğunu genetik geçişe bağlarken, Anadolu’da görülen karın germe, yağ aldırma ve meme küçültme operasyonu yaygınlığının hayvansalgıdadan zengin beslenmeye, fazla çocuk doğurmaya ve emzirmeye bağlı olduğunu aktarıyor.

Türkiye’nin batısında estetik operasyonları daha çok dış görünüşe bağlı olarak tercih ediliyor. Ege Bölgesi’ndeki deniz ve güneşle iç içe geçen yaşam tarzı, Egelileri meme büyütme ve estetik amaçlı liposuction ameliyatlarına yönlendiriyor.

Akdeniz Bölgesi’nde güneşin tahrip edici etkisi nedeniyle ciltte lekelenme, Hatay, Tarsus, Adana bölgesinde vitiligo gibi cilt hastalıklarında yaygınlık nedeniyle hücre spreyi ameliyatları lazer tedavileri ve yine deniz kıyı şeridi olması nedeniyle meme dikleştirme ve meme büyütme ameliyatları yaygın olarak talep görüyor.

MARMARA, TÜRKİYE'NİN ESTETİK MERKEZİ

Marmara Bölgesi’nde en sık yapılan ameliyatlar burun estetiği, meme büyütme, meme dikleştirme, liposuction olarak dağılım gösteriyor. Ayrıca, kadınların ekonomik bağımsızlığının daha yüksek olduğu bu bölgede yüz estetiği ile ilgili yüz germe, botox, dudak dolgusu gibi işlemler yaygın uygulanıyor. Marmara Bölgesi’ni diğer bölgelerden ayıran bir başka unsur ise erkelerin de estetik operasyonlara sıcak baktığı bir bölge olması. Özellikle saç ekiminin yaygın yapıldığı Marmara Bölgesi’nde erkeklerin kadınlar kadar talep gösterdiği bir diğer uygulama ise, liposuction.

Son Güncelleme: 07.05.2013 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72