TOGEM'e bir ödül daha

‘Yılın Sivil Toplum Kuruluşu' ödülünü kazandı.

TOGEM'e bir ödül daha

‘Yılın Sivil Toplum Kuruluşu' ödülünü kazandı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
TOGEM'e bir ödül daha

Ekovitrin Medya Grubu bünyesinde yayınlanan ve Türkiye'nin yanı sıra 10 ülkede dağıtımı yapılan ilk uluslararası ekonomi dergisi Ekovitrin Dergisi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Yılın Starları Yarışması'nda Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM, ‘Yılın Sivil Toplum Kuruluşu' ödülünü kazandı.

Ekovitrin Dergisi ile www.ekovitrin.com sitesinde yayınlanan anket formunda yer alan 28 kategorideki 81 aday için yaklaşık iki ay süren ve toplam 225 bin 635 oy kullanılan Yılın Starları 2010 Anketi'nde  ‘Yılın Sivil Toplum Kuruluşu' dalında birinciliğe layık görülen Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 2005 yılından bu yana hem Üsküdar hem de Türkiye genelinde yapmış olduğu sosyal yardım çalışmalarıyla büyük takdir topluyor.

Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM, 2009 yılında AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Türkiye çapında düzenlenen ve Sosyal Belediyecilik Projeleri'nin ele alındığı yarışmada Üsküdar'a birincilik kazandırırken, birincilik ödülünü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı. 

TOGEM'in 2011 hedefi: 100 derslik

Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), 2005 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek, toplumsal dayanışma ve gelişmeyi artırmak, sosyal güvenlikten yoksun, muhtaç ve düşkünlere maddi ve manevi destek sağlamak ve eğitim almakta güçlük çeken çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hizmet vermeye devam ediyor. 

Yardım etmek isteyen ile yardıma ihtiyacı olanları bir araya getiren TOGEM, çalışmalarında önceliğini, bulunduğu bölgede anaokulu olmadığı için okul öncesi eğitime devam edemeyen çocukların eğitimine verirken, ‘Gezici Anaokulu Projesi' ile de Türkiye'nin her yerine kitap ve okuma sevgisini taşıyor. Sadece okul öncesi eğitimi değil, dar gelirli ailelerin yüklerini azaltarak ilköğretim ve lise çağındaki çocuklara da karşılıksız burs veren TOGEM, gerek Üsküdar Belediyesi'nin gerekse hayırseverlerin katkılarıyla 2005 ile 2011 yılları arasında bine yakın öğrenciye okul öncesi eğitim sağlarken 62 okul öncesi eğitim birimi, 12 gezici anaokulu, 1 spor kompleksi ve 1 Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni Milli Eğitim'in hizmetine sundu. TOGEM, 2011 sonu itibariyle 100 dersliği Milli Eğitim bünyesine katmayı hedefliyor. Üsküdarlı hayırseverlerin kullanmadıkları eşya ve giysileri titiz bir çalışma sonrası yenileyerek ihtiyaç sahiplerine hediye eden TOGEM, evlilik hazırlığı yapan yoksul gençlerimizin evlerini, sponsor firmalarla birlikte kurarak gerektiğinde gelinlik de dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir merkez haline geldi. TOGEM ayrıca açmış olduğu ‘Eğitilmiş Yardımcı Kadın Kursları' ile evlere yardımcı olarak giden hanımlara;  ev temizliği, eşya bakımı, ilk yardım ve iletişim konusunda eğitim de verdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3