Sismik gemisi, Şubat'ta çalışmaya başlayacak

Sismik gemisi, Şubat'ta çalışmaya başlayacak

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sismik gemisi, Şubat'ta çalışmaya başlayacak

Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aramalarında kullanmak üzere aldığı sismik gemi Tuzla açıklarında resmi işlemlerinin tamamlanması için bekletiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan Daire Başkan Yardımcısı Ali Rıza Toygar, gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından, geminin 15-20 Şubat tarihleri arasında Karadeniz'de çalışmalara başlayacağını açıkladı.
Norveçli Polarcus firmasından 130 milyon dolara satın alınan yaklaşık 85 metre uzunluğundaki petrol ve doğalgaz arama çalışmalarında kullanılacak olan sismik gemisi, bugün Tuzla açıklarına getirildi. Gemi resmi işlemlerinin tamamlanması için bekletilirken, geminin özellikleri hakkında bilgiler veren Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan Daire Başkan Yardımcısı Ali Rıza Toygar, “Gemi 85 metre uzunluğunda olup 17 metre genişliğinde 7 metre su altı raftı olan ve 4 bin 700 grostona ait. Yeraltının yaklaşık 6-6 buçuk kilometre derinliği 3 boyutlu olarak görüntüleyebileceğiniz son teknolojiye ait. İlk onda olan bir gemi 2011 model. Ülkemizde böyle bir kazandırdığımız içinde onurluyuz” dedi.
Toygar, sismik araştırma gemisinin Türkiye'ye gelişiyle birlikte renginin değiştirileceğini ve Türk bayrağının renkleri olan kırmızı beyaza boyanacağını da söyledi.
Gümrük işlemlerinin yarın biteceğini ifade eden Toygar, “Yaklaşık 1 hafta 10 günlük süreçte boyama işlemleri yapılacak. 15 Şubat-20 Şubat arasında gemimizin ismini aldığı tarihte büyük öneme sahip olan Barbaros Hayrettin Paşamızın türbesinin önünde devlet erkanının himayesinde bir tören yapılarak Karadeniz'deki çalışmasına sevk edeceğiz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3