Şile'ye İTO kalitesi örnek oldu

Şile, yaşam kalitesi sıralamasında birinci oldu. İstanbul Ticaret Odası'nın

Şile'ye İTO kalitesi örnek oldu

Şile, yaşam kalitesi sıralamasında birinci oldu. İstanbul Ticaret Odası'nın

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Şile'ye İTO kalitesi örnek oldu

Şile, yaşam kalitesi sıralamasında birinci oldu. İstanbul Ticaret Odası'nın yaptırdığı araştırmaya göre Şile, İstanbul'un ilçeleri arasında sağlık, güvenlik ve çevre alanında en yaşanabilir ilçelerden biri. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi maliye Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Murat Şeker'in, geçen haftalarda yayınlanan ve İTO tarafından araştırma projesi kapsamına alınan çalışması kitaplaştırıldı.

Araştırma, İstanbul'da 39 ilçeye ait farklı değişkinler kullanılarak 18 yaş üstü 2410 kişiyle yüz yüze konuşularak yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre İstanbul'un en önemli 3 sorunu trafik, nüfus yoğunluğu ve asayiş. Şile, bu sorunların yaşandığı ilçelerin arasında yer almıyor. Şile, Adalar ile birlikte İstanbul'un en güvenli ilçesi durumunda.

Sağlıklı yaşam endeksinde ise Şile, Sarıyer ve Pendik'le beraber yine en iyi 3 ilçeden biri. Çevre konusunda da Şile, Adalar ve Sarıyer ile birlikte İstanbul'un en yaşanabilir ilçelerinden.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3