Şile'den Harvard'a uzanan yol

Şile'den Harvard'a uzanan yol

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Şile'den Harvard'a uzanan yol
Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan Maltepeli üniversite öğrencisi Ebru Kürklü'nün, Harvard Üniversitesi yolculuğu ile ilgili haberimizin ardından, Şile'nin Oruçoğlu Köyü'nde büyüyen ve ilçenin siyaset arenasının renkli yüzlerinden biri Zeki Şen'in oğlu Burak Şen'in, 2013 Mart ayında Harvard Üniversitesi tarafından organize edilen ve Birleşmiş Milletler Sekreteryası şemsiyesi altında gerçekleştirilen, ‘Dünya Modeli Birleşmiş Milletler Simülasyonu' ile geleceğin liderlerinin, dünyanın yüzleştiği sorunlar hakkında kendi çözüm önerilerini geliştirecekleri, WorldMUN 2013 Konferansı'na Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) delegesi olarak seçildiği öğrenildi.

 Burak Şen, burada ‘Yenilenebilir Enerji Teşvikleri' ve ‘Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Gıda Güvenliği Sorunu' konuları hakkında görüşlerini sunacak. Burak Şen, Türkiye'de Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği mezunu olup sonrasında Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Ajansı bursiyeri olarak, Graz Karl-Franzens Üniversitesi'nde Endüstriyel Ekoloji alanında yüksek lisansını yapmakta. Şen'in çeşitli dergilerde çevre konulu yazılarının olduğu edinilen bilgiler arasında.


""

Harvard Üniversitesi'nin düzenlediği dünya çapında düzenlenen öğrenci konferanslarının en büyüğü ününe sahip bu organizasyonda bir Şile'li olarak orada bulunmak gerçekten onur verici. Ancak merak edilen, gerek bireysel, gerekse kurumsal hiçbir destek almadan mücadelesini sürdüren Burak'a, siyasilerin veya herhangi bir devlet kuruluşunun yanında olup olmayacağı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3