Şile'de hafta sonu doğa yürüyüşü

Işık Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Şile Çevre Gönüllüleri...

Şile'de hafta sonu doğa yürüyüşü

Işık Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Şile Çevre Gönüllüleri...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Şile'de hafta sonu doğa yürüyüşü

Işık Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği'nin de desteği ile Hacıllı Köyü - Onbir Göller Vadisi Doğa Yürüyüşü  geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.

 

Işık Üniversitesi Genel Sekreteri Aziz Genç, Mütevelli Heyet Üyesi Cem Yurtbay ve  beraberlerinde Işık Üniversitesi'nden bir grup ile birlikte Çevre Gönüllüleri Derneği'nden oluşan yaklaşık seksen kişilik bir ekiple traking yürüyüşü yapıldı. Düzenlenen yürüyüşe tek yayın kuruluşu olarak Flashaber gazetesi katıldı.Yıldız Medya Grup Başkanı Ali Riza Yıldız'ın da katıldığı traking turunda yürüyüşçüler çevredeki doğal güzellikleri fotoğraf karelerine yansıttılar.

 

""

Yaklaşık 5 saat süren yürüyüş ile ilgili dernek Başkanı Jeolog- coğrafyacı Nabi Evren bölge hakkında bilgilendirdi. Evren yaptığı bilgilendirmede; “1980'li yıllarda Doç. Dr. Ahmet Ertek ile birlikte doktora çalışmaları yaptığımız sırada bölgede böylesine keşfedilmemiş bir alanı ortaya çıkardık. Bölgede köylülerin de yardımıyla uzun süren çalışmalardan sonra Hacıllı Köyü ilçe turizminde önem taşıyan bir nokta haline geldi” dedi. Hacıllı Köyü günümüzde, Şile ve Ağva bölgesine, özellikle de günübirlik turlarla gelen tatilcilerin doğa yürüyüşü olarak tercih ettiği bölge olarak biliniyor.

 

""

Şile'de doğa yürüyüşlerinin gerçekleşeceği alternatif alanlar da var. Hacıllı Köyü, Göksu Vadisi, On Bir Göller, Yaka, Ezilli, Sülüklü Göl gibi birçok yeri saymak mümkün. Şile'de ayrıca Hacıllı Köyü'nde Ballı Kayalar olarak bilinen dik alan, kaya tırmanışları için ideal bir yer. Göksu Vadisi ve daha güneyde bulunan Kuşluk Kayası da bir başka ideal tırmanış merkezi.Şile, artık bölge olarak sadece yaz aylarında deniz ve kum olarak değil, doğa yürüyüşlerinin her mevsim değerlendirileceği bir ilçe merkezi. Haber: Nurcan Kırcalı   


""

""

""

""

""

""

""

""

""

""

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3