Şile köy okulunun başarısı

Uluslararası Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında düzenlenen özgün oyun bulma...

Şile köy okulunun başarısı

Uluslararası Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında düzenlenen özgün oyun bulma...

24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:59
Şile köy okulunun başarısı

Uluslararası Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında düzenlenen özgün oyun bulma yarışmasında Şile'nin Üvezli Yıldız Aytaman İlkokulu, "Hasta Var" oyunu ile ilk 10'a girerek dereceye girdi.

Çocukların hareket etme biçimi olan oyunu, aynı zamanda bir çocuk hakkı olarak gören Aktif Yaşam Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla uluslararası düzeyde oyun hakkının savunuculuğunu yapan Uluslararası Oyun Derneği (International Play Association) tarafından üç yılda bir düzenlenen IPA Dünya Konferansı'nın 2014 yılına ev sahipliği yapmak üzere başvuruda bulundu. Aktif Yaşam Derneği, 19. IPA Dünya Konferansı'na Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla İstanbul'da ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

20-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen 19. Uluslararası Çocuk Oyunları Şenliği, oyun ve çocuğun oyun hakkının kamu ve özel sektör kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, üniversite ve çocuk alanında çalışan tüm kurum ve kuruluşların gündemine alınmasını hedefliyor. Şenlik kapsamında düzenlenen özgün oyun bulma yarışmasına Şile'nin Üvezli Yıldız Aytaman İlkokulu da katıldı. Yarışmada ilk 10'a girerek dereceye giren 4/A sınıfı öğrencilerinin özgün oyunu, 22 Mayıs 2014 tarihinde Maçka Demokrasi Parkı'nda sergilendi. Sınıf öğretmeni İsmail Tayfun Evin ve okul müdürü Davut Akyüzoğlu, öğrencileri ile birlikte sergiye katılarak dereceye girmenin heyecanını paylaştılar. Ardından Maçka Demokrasi Parkı'nda hatıra fotoğrafı çekinildi.

 

Son Güncelleme: 24.05.2014 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72