Seçim sonuçlarını kim bildi?

Anket şirketleri yerel seçimlerden önce il il nabız tutmuştu. Peki hangisi...

Seçim sonuçlarını kim bildi?

Anket şirketleri yerel seçimlerden önce il il nabız tutmuştu. Peki hangisi...

31 Mart 2014 Pazartesi 10:00
Seçim sonuçlarını kim bildi?

Anket şirketleri yerel seçimlerden önce il il nabız tutmuştu. Peki hangisi gerçeğe en çok yaklaştı.

30 Mart Yerel Seçimlerinin henüz resmi olmayan sonuçlarına göre Türkiye genelinde AKP yüzde 44.9, CHP yüzde 28.2 ve MHP yüzde 15.7 aldı. Seçimlere aylar kala kamuoyunun nabzını tutan anket şirketleri onlarca ilde binlerce kişiyle görüştü. 17 Aralık Operasyonu, internete servis edilen tapeler ve akabinde gelen sosyal medya yasaklarıyla birlikte anket sonuçları bir aşağı bir yukarı çıktı.

KONDA araştırma şirketinin istatistiklerine göre Türkiye genelinde AKP yüzde 46, CHP yüzde 27 ve MHP yüzde 15 alacaktı. KONDA’nın yanılma payı yüzde 1 olarak gerçekleşti.

SONAR şirketi AKP’nin oy oranını 46.9 olarak belirtti. CHP’nin oyunu yüzde 30, MHP’nin ise yüzde 15 olduğunu bildirdi. Yanılmayı yüzde 2-3 oranında gerçekleşti.

GEZİCİ şirketinin çalışmalarına göre AKP’nin oyu yüzde 39.9′da kalacaktı. CHP yüzde 31, MHP ise yüzde 19 olacaktı. Yanılmayı payı yüzde 4 civarında gerçekleşti.

GENAR’ın duyurduğu son yerel seçim anketine göre AKP yüzde 48.8, CHP yüzde 28, MHP yüzde 13 olacaktı.

KONSENSUS anketlerinde AKP’nin oyu yüzde 43 olarak görünüyordu. CHP’ninki ise yüzde 29. MHP yüzde 16.

ANDY-AR’ın anketlerine göre AKP yüzde 43, CHP yüzde 29 ve MHP yüzde 13 olacaktı.

ORC’deki anketlere göre AKP yüzde 45 ile seçimde zafer ipini göğüslüyordu. AKP’nin yüzdesini doğru tahmin eden şirket CHP’de yüzde 2′lik bir sapmayla yüzde 30 rakamına ulaştı.

ANAR araştırma şirketi AKP’nin ülke genelindeki oy oranını yüzde 47 olarak bildirdi. Anketlere göre CHP yüzde 30 ve MHP yüzde 14 olacaktı.

ADİLGÜR’ün anketi kesinleşmeyen rakamlara en yakın olanıydı. Şirketin anket sonuçları AKP yüzde 44, CHP yüzde 27 ve MHP yüzde 15 olacak dedi. Neredeyse öyle de oldu.

Son Güncelleme: 31.03.2014 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3