Sancaktepe'de okul öncesi eğitim semineri

Sancaktepe Kadın Koordinasyon Merkezi ve Bilgi Evleri işbirliği ile anaokulu

Sancaktepe'de okul öncesi eğitim semineri

Sancaktepe Kadın Koordinasyon Merkezi ve Bilgi Evleri işbirliği ile anaokulu

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de okul öncesi eğitim semineri

Sancaktepe Kadın Koordinasyon Merkezi ve Bilgi Evleri işbirliği ile anaokulu eğiticilerine yönelik iki gün süreyle seminer programı yapıldı. Okul öncesi çocukların okula uyumlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula iyi bir başlangıç yapması amacıyla yapılan seminerler iki gün sürdü.

Uzman psikolog ve danışmanlar tarafından verilen seminerde katılımcılar okul öncesi çocukların eğitimi konularında bilgilendirildi. Sancaktepe Kadın Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen seminerde, uzmanlar değişik konulara temas ettiler.

Üç uzmanın katılımıyla gerçekleşen seminerde konulardan; ‘Okul öncesi dönemde değerler eğitimi', ‘Okul öncesi dönemde dil gelişimi, okuma kültürünün dil gelişi üzerindeki etkisi'ni  Dr. Melike Günyüz anlatırken, ‘Okul öncesi eğitiminde alternatif eğitim ilkeleri ve çoklu zekâ teorisi', ‘Okul öncesi dönemde dikkat eksikliği ve öğrenme bozukluğu' konularını da Uzm. Psikolog Atiye Koç anlattı. Psikolog Özlem Mumcuoğlu ise ‘Okul öncesi dönemde korku ve çocuklara ölümü anlatmak', ‘Oyun ve kukla ile eğitim' konularında bilgi verdi.

Seminer sonunda Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in eşi Hatice Erdem, katılımcılara sertifikalarını verdi. Hatice Erdem, Kadın Koordinasyon Merkezi'nin böyle bir etkinlik düzenlemekle örnek bir çalışmaya imza attığını ifade etti. Erdem; “Türkiye için genç nüfusu iyi yetiştirmek gerekmektedir. Bunun gerçekleştirilmesi için de iyi bir eğitim sistemine gerek vardır. Bu eğitimin de temelini okul öncesi ve ilköğretim oluşturmaktadır. İlköğretimdeki temel eğitimin kalitesini artırabilmek için nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olduğu kadar donanımlı velilere de ihtiyaç vardır” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3