Saç dökülmesine karşı kullanacağınız ürünlere dikkat

Saç Bakım Uzmanları uyarıyor; Saç dökülmesine karşı kullanacağınız ürünlere.

Saç dökülmesine karşı kullanacağınız ürünlere dikkat

Saç Bakım Uzmanları uyarıyor; Saç dökülmesine karşı kullanacağınız ürünlere.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Saç dökülmesine karşı kullanacağınız ürünlere dikkat

Saç Bakım Uzmanları uyarıyor; Saç dökülmesine karşı kullanacağınız ürünlere dikkat edin!

Yaz aylarının son dönemlerine geldiğimiz ve sonbaharın yaklaştığı şu günlerde Türkiye'de kadınlar en çok saç dökülmesinden şikayet ediyorlar.

Dökülme sorunun yanı sıra güneş, deniz ve sıcaklık nedeniyle yıpranan saçların uçlarındaki kırıklar saçların cansız ve mat görünmesine neden oluyor.

Saç kırıkları nedeniyle kopan ve düşen saç uçlarının bir saç dökülmesi türü olmadığına dikkat çeken uzmanlar, gerçek saç dökülmesini saç kökünün ölmesi şeklinde tanımlıyorlar.

Hekimler, özellikle dış etkenlerin ( hava kirliliği, stres, şehir hayatı vb. ) yoğun olduğu yerlerde yaşayan kadınların ihtiyaçlarına göre doğru şampuan kullanmaları yönünde uyarıyorlar.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız B'iota Laboratuvarları - Bioblas Ar-Ge Direktörü Ecz. Dr. Özden Kasımoğulları, saç telinin büyüme döneminin, saçın yaşam döngüsünün % 85-90'ını içerdiğini, gerileme ve dinlenme  dönemlerinde ise geri kalan % 10-15'lik bölümü oluşturduğun belirtti.

Ecz. Dr. Özden Kasımoğulları, gerileme ve dinlenme dönemleri saçların uzamadığı  evreler olduğunu belirtip şunları söyledi;

“ Dökülen saç teli sayısı 100'den fazla ise dikkate alınması gereken bir sorunla karşı karşıyasınız. Günümüzde çok sık gündeme gelen saçların koparak dökülmesi kavramı, aslında saç uçlarının kırılmasıdır. Saçlar koparak dökülmezler, sadece kırılırlar. Bu nedenle saç sorunu olanların, bitkisel aktifler içeren ürünlere yönelmeleri daha uygundur. Şampuanın hemen her gün kullanılan bir ürün olduğu da düşünülürse, içeriğinin güvenli ve etkinliğinin klinik testlerle kanıtlanmış markaların tercih edilmesi gereklidir. ”

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72