Renkli bir yarışma

Renkli bir yarışma

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Renkli bir yarışma

Çekmeköy Belediyesi'nin sokak hayvanlarına dikkat çekmek için düzenlediği yarışa birbirinden yetenekli 100'ün üzerinde Alman Çoban köpeği katıldı.

Çekmeköy Belediyesi ve Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği işbirliği ile yapılan 2011 İstanbul Irk Standartları yarışmasının dördüncüsü 25 Eylül'de Çekmeköy Alemdağ Stadı'nda gerçekleşti. Hakemliğini Rüdiger Mai'nin yaptığı yarışmada 150 Alman Çoban köpeği yarıştı. Dişi ve erkek olarak iki gruba ayrılan köpekler daha sonra yaş gruplarına göre 3-6 ay, 6-9 ay, 9-12 ay, 12-18 ay, 18-24 ay, 24ay üstü açık sınıf, 24 ay üstü Kral Sınıf şeklinde sınıflandırıldı.

 

Yarışmada köpeklerin adım atışlarından duruş pozisyonlarına kadar birçok özelliği sınava tabi tutuldu. Gün boyu renkli görüntülerin yaşandığı yarışın geliri Çekmeköy Hayvan Bakımevine bağışlandı. Ayrıca yarışın sponsoru Eukanuba Mama barınağın 3 aylık mama ihtiyacını karşıladı.

 

Organizasyona ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, şunları söyledi; “Sokak hayvanlarına dikkat çekmek için böyle bir organizasyona imza attık. Belediyelerin sokak hayvanlarını öldürmek yerine gerekli bakım ve tedavilerini yaptıktan sonra hayata kazandırabileceklerini herkese göstermek istedik. İstanbul'un en iyi hayvan bakımevine sahip olan belediyemizin diğer tüm belediyelere örnek olmasını istiyoruz.”

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72