RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

27 Mayıs 2018 Pazar 12:50
RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

Muzaffer Gülbay

Ulu Allah (C.C) buyuruyor ki ey müminler; sizden öncekilere olduğu gibi size de günahlardan korunasınız diye oruç tutmak farz kılınmıştır. Ramazan orucu, hicretin ikinci yılında farz kalındı. Oruç ayı sıcaklara rastlandığı için adı Ramazan kondu. Bir başka görüşe göre de yakıcı manasına gelen Ramazan, bu ayın günahlarını eritmeye vesile olması yüzünden oruç ayına isim olarak takıldı. Ramazan’ın ilk gecesine girince, bir ay boyunca bir tanesi bile kapanmamak üzere bütün cennet kapıları açılır. Ve Allah’ın emri uyarınca şöyle seslenilir; Ey hayır arayıcısı, Ey kötülükte ileri giden, kendine gel! Günahlarının af edilmesini dileyen yok mu ki, günahları af edile! Bir isteği olan yok mu ki dileği yerine getirile! Tövbe eden yok mu ki tövbesi kabul oluna!. Bu davet tan yeri ağarıncaya kadar devam eder. Allah, her bayram gecesi bir milyon kişiyi Cehennemden azat eder..

Ey insanlar! Size büyük bir ay gölgesi altına almak üzeredir. İçinde bir aydan hayırlı olan Kadir Gecesi vardır. Allah, o ay içinde oruç tutmayı farz ve geceleri ibadetle geçirmeyi nafile kılmıştır. Bu ay sabır ayıdır. Sabrın mükafatı ise Cennettir. Bu ay yardım ayıdır. İçinde müminin rızkının arttığı bir aydır. Kim bu ayda bir oruçluya iftar ettirse, günahları bağışlanır. Allah o sevabı, oruçluyu bir yudum süt, bir içim su ve bir hurma ile de iftar ettirene de verir. Kim oruçlunun karnını doyurursa bu onun günahlarının bağışlanmasını sağlar. Bu ayın başı rahmet, ortası bağış, sonu ise cehennemden kurtuluştur. Rabbimizin hoşnutluğunu kazanmak için; Allah’tan başka ilah olmadığına şahadet etmek ve ona istiğfar etmektir. Sizin için kaçınılmaz ve ihmal edilemez olan şey de rabbinizden cennet istemeniz ve sizi cehennemden korunmasını dilemenizdir.

Ulu Allah (CC); İnsanoğlunun oruç hariç, her ameli kendisi içindir. O sırf benim içindir ve mükafatını da yalnız veririm.. Kadir Gecesi olunca Cebrail, bir grup melekle birlikte yere iner. Yere inen melekler, gerek ayakta ve gerekse oturarak Allah7ı zikreden her kulu selamlarlar, onun için istiğfar ederler.

Orucun faydaları: Oruç, nefsi terbiye ederek irademizin güçlü olunmasını sağlar. Oruç, Allah’a karşı samimiyetimizi ve kulluğumuzu pekiştirir. Oruç, insanlar arasında dayanışma ve yardımlaşma ruhunun güçlenmesini sağlar. Oruç ayrıca sağlımız açısından da faydalar sağlar. Oruç, Kur’an peygamberimize Ramazan ayında indirilmeye başlanmıştır. Ramazanda oruç tutmak sureti ile Kur’an’ın vahyedilmeye başlamasını kutlamış ve bunun için Allah’a şükretmiş oluruz.

Allah’ım şu Mübarek Ramazan ayında; bize basiret, feraset ve hikmet nasip eyle. Bizi zalimler güruhundan eyleme! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle. Dualarımızı kabul eyle..

Son Güncelleme: 28.05.2018 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3