Polonezköy'de Festival Zamanı

Beykoz ormanlarının yemyeşil kucağında yüzyıllardır Polonya-Türkiye...

Polonezköy'de Festival Zamanı

Beykoz ormanlarının yemyeşil kucağında yüzyıllardır Polonya-Türkiye...

11 Haziran 2014 Çarşamba 16:04
Polonezköy'de Festival Zamanı

Beykoz ormanlarının yemyeşil kucağında yüzyıllardır Polonya-Türkiye dostluğunun simgesi olan Polonezköy,13-15 Haziran tarihleri arasında Geleneksel Polonezköy Kiraz Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

 

Polonya-Türkiye ilişkilerinin 600. yılı kutlamalarına denk gelen festivalde dostluk dansları sergilenecek, köy meydanında bölgenin meşhur kirazından ikram edilecek.

 

13 Haziran Cuma günü saat 19.00’ da Eda- Metin Özülkü konseriyle galasının yapılacağı festivalde Polonya’dan gelen  ‘Lasowiacy Grubu’’ geleneksel giysileriyle renkli halk dansları gösterileri sergileyecek.

 

Polonya- Türkiye arasında yüz yıllardır süren dostluğa katkıda bulunmak, köyün kuruluşunu kutlamak,  meşhur ve leziz kirazını tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde ziyaretçiler köyün meşhur kirazından tadacak. Beykoz Belediyesi de misafirlere çeşitli ikramlarda bulunacak.

 

Dostluk dansları sergilenecek

 

Polonezköy muhtarlığının ev sahipliği yaptığı Kiraz Festivali’nde kilise bahçesinde sergiler, konserler ve resitaller düzenlenecek. Beykoz Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da Polonya-Türkiye dostluğunun anısına etkinlikte sahne alacak.

Polonezköy Kiraz Festivali, her yıl Haziran ayında düzenli olarak yapılan geleneksel bir aktivite olarak İstanbul'un önemli festivalleri arasında yer alıyor. Üst düzey devlet adamlarının da ağırlandığı festival, aynı zamanda Türkiye - Polonya arasındaki bağları kuvvetlendiren kültürel bir aktivite olarak biliniyor.

Festival Açılış:

Tarih: 13 Haziran Cuma  

Yer: Polonezköy Kilisesi Bahçesi

Saat: 19:00 

Son Güncelleme: 11.06.2014 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72