Piral: "Gıdalar artık daha güvenli"

Piral: "Gıdalar artık daha güvenli"

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Piral: "Gıdalar artık daha güvenli"

 

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, son yıllarda gıda konusunda çıkarılan kanun ve yönetmeliklerle birlikte, gıda güvenirliğinin çok daha iyi bir noktaya geldiğini söyledi.

       

        İrentum Organizasyon tarafından Marriott Otel'de düzenlenen Gıda Konferansı'nın açılış konuşmasını yapan Piral, günümüz ülkelerinin en önemli sorunlarından birinin gıda güvenliği olduğunu belirtti. Gıda güvenirliği ve gıdaya ulaşımın gün geçtikçe öneminin arttığını vurgulayan Piral " Türkiye bu konuda çıkarmış olduğu devrim niteliğindeki 5996 Sayılı yasayla önemli mesafeler aldı. Söz konusu yasa, gıda piyasasına üç önemli yenilik getirdi. Birincisi, gıdaların izlenebilirliği yasal hale getirildi. İkincisi, gıda işletmelerine gıda güvenirliği konularında sorumluluk yükledi. Üçüncüsü ise, Dünya ile entegre, AB'ye uyumlu bir mevzuatın düzenlenmesini sağladı" dedi.

      

        Konferansa katılan gıda işletmelerine de seslenen Kasım Piral, kamu otoritesi bu yasal düzenlemeleri yaparken, gıda firmalarının da yasaların uygulanması konusunda devlete yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.

       

      Sektörün önde gelen firmalarının katıldığı konferansta; Gıda sektörünün sorunları ve geleceği masaya yatırıldı. Gıda sektöründe global sorunlar, Gıda güvenliğine uygun yeni ve fonksiyonel ürün geliştirme stratejileri, tohumdan sofraya değer zinciri, gıda sanayisinde ambalaj ve paketlemenin önemi, gıda ithalat ve ihracatı gibi konular tartışıldı.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72