Perihan Abla 30 yıl sonra aynı sokakta

Üsküdar’da usta oyuncu Perran Kutman’ın da destekçileri arasında yer aldığı “Temiz Sokak Projesi” başladı.

Perihan Abla 30 yıl sonra aynı sokakta

Üsküdar’da usta oyuncu Perran Kutman’ın da destekçileri arasında yer aldığı “Temiz Sokak Projesi” başladı.

19 Aralık 2017 Salı 08:00
Perihan Abla 30 yıl sonra aynı sokakta

Proje kapsamında 30 yıl önce oynadığı dizinin sokağına gelen Kutman, klasik araçla sokağı gezdi, duygusal anlar yaşayan usta sanatçı, "Vefa borcumu ödüyorum" dedi.

Üsküdar Belediyesi ile ‘Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Temiz Sokak Projesi başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Dorman ve usta oyuncu Perran Kutman’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Dönme Dolap Sokağı ile Perihan Abla sokakları nostaljik araçla gezildi. Proje kapsamında, Üsküdar Belediyesi sınırları içinde bulunan ve pilot bölge olarak seçilen Dönme Dolap Sokağı’nda çöpün çevreye atılmaması ve ayrıştırılması yönünde davranış dönüşümü sağlanması amaçlandı. Sokaklar gezilerek proje kapsamında mahalle sakinlerine bilgi verildi.

“İç Temizliğini Sokağa Yansıt” sloganı ile başlayan proje kapsamında “Temiz Sokak” etiketini almaya aday olarak seçilen pilot sokakta, Mayıs 2018 itibariyle çöp miktarının azalmasına ve uygulamalardaki iyileşmelere bağlı olarak sokağın bu etiketi alıp almadığı ilan edilecek. Proje boyunca pilot sokaktaki uygulamalar takip edilecek ve gerektiğinde sokak sakinlerine bilgi verilerek yol gösterilecek, ayrıca sokak gönüllülerinin projede görev alması için sokak sakinlerine çağrıda bulunulacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bütün Türkiye’mizin sevgilisi, hepimizin Perihan Ablası Perran Kutman hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Güzel bir pazar sabahında Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile birlikte yaptığımız bu sosyal sorumluluk projesine destek verdiler. Üsküdar’ımız zaten temiz bir ilçe, daha da temiz, güzel, yaşanabilir bir Üsküdar için bütün toplumun katmanlarıyla bir arada olmak istiyoruz. Ve hepimizin çok sevdiği Perihan Hanım, Perran Kutman bizimle beraber. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Usta sanatçı Perran Kutman ise, "Böyle bir projede olduğum için çok mutluyum. Çöpüne Sahip Çık Vakfı ’biz böyle bir şey yapıyoruz, bizimle var mısınız’ dediklerinde keyifle ‘varım’ dedim. Bir kamu hizmetidir. Kuzguncuk’tan başladık, Kuzguncuk’a vefa borcum vardır. Onu ödemiş oluyorum. Böylece Üsküdar’da bütün sokaklarımızın temizliğini sağlamaya çalışıyoruz. Her ilçede, her belediyede bunu yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Program sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Perran Kutman ile Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Dorman’a plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 18.12.2017 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72