Pendik'li kursiyerler işi büyüttü

Pendik Belediyesi çini ve seramik kursunda üç yıldır eğitim alan...

Pendik'li kursiyerler işi büyüttü

Pendik Belediyesi çini ve seramik kursunda üç yıldır eğitim alan...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik'li kursiyerler işi büyüttü
Pendik Belediyesi çini ve seramik kursunda üç yıldır eğitim alan kursiyerlerin oluşturduğu ‘Proje Grubu',büyük işlere imza atmaya hazırlanıyor. Bayan kursiyerler Ramazan ayı öncesinde başlamış oldukları ilk büyük çalışma, tarihi 1. Mahmut Kütüphanesi'ndeki 3 buçuk metrekarelik çini desenin birebir benzerini belediye ek bina salonu için tasarladı.

Amaçlarının çini ve seramikte kendilerini profesyonel olarak geliştirebilmek olduğunu belirten Kursiyer Gelincik Eroğul önderliğindeki ‘Proje Grubu', belediyenin malzeme ve proje üretmek için destek sunduğu çalışmada ilk ciddi eserlerini tamamlamak için gün sayıyor. 160 cm ile 220 cm ebatlarındaki 3 buçuk metrekarelik tarihi çini desen, 1. Mahmut Kütüphanesi'nden sonra ilk kez Pendik Belediyesi kurum binasında yer alacak. Bu örnek projeden sonra talep gelirse bir çalışma atölyesi kurmak istediklerini belirten 9 bayan kursiyer, Pendik Belediyesinin Osmanlı mimarisiyle yapacağı dev sanat bedesteninde de gönüllü çalışmalar yapmak istediklerini belirttiler.

Kursiyerler gelişirken,

belediye de katkı sağlıyor

Pendik Belediyesi'nin istihdam ve kadın iş geliştirme alanında yıllardır sürdürmüş olduğu çalışmalar, kursiyerleri seçmiş olduğu sanatlarda geliştirirken belediyeye de katkı sağlıyor. Çok ince ve titiz çini çalışmasında kursiyerlere yaklaşık bin 500 TL değerinde malzeme desteğini sunan belediye, 40 bin TL işçilik değeri olan 3 buçuk metrelik çini eseri, kursiyerlerin gönüllü çalışmasıyla bünyesine kazandıracak. Projeyi yöneten Gelincik Eroğul, çininin sadece Türkiye'ye özgü tarihi bir sanat olduğunu belirtirken, geçmişten geleceğe yansıyan profesyonel çalışmalarla bu sanatın daha gözde bir sanat olacağına inandığını belirtti.

 Çini eser tamamlandıktan sonra fırınlanarak son halini alacak. Kursiyerler, belediyenin Osmanlı mimarisiyle inşa edeceği yeni sanat bedesteni için de gönüllü çalışmalar yapmak istediklerini belirttiler.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72