Ortak Hedef: Turizm ve Sınır Kapısı

İğneada, Kırklareli 20 Nisan 2013- Demirköy İlçesi ile Vize ve Kıyıköy..

Ortak Hedef: Turizm ve Sınır Kapısı

İğneada, Kırklareli 20 Nisan 2013- Demirköy İlçesi ile Vize ve Kıyıköy..

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:18
 Ortak Hedef:  Turizm ve Sınır Kapısı

İğneada, Kırklareli 20 Nisan 2013 Demirköy İlçesi ile Vize ve Kıyıköy İlçelerini kapsayan bölgenin ‘Turizm Alanı’ ilan edilmesi  için Kırklareli’nin AK Parti milletvekili  Şenol Gürşan ile İğneada, Demirköy, Vize ve Kıyıköy Belediye Başkanları İğneada’nın en önemli turizm yatırımı olan İğneada  Hotel & Resort’da   bir araya gelip, ortak hedeflerinin  bölgenin  Turizm Alanı ilan edilmesi, Bulgaristan ile İğneada arasında sınır kapısı açılması için mutabakata vardılar.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ‘İğneada, Demirköy, Vize ve Kıyıköy Kırklareli’nin en önemli turizm varlıkları,  Yurdumuzun Avrupa toprakları üzerinde deniz mavisi ile orman yeşilinin kucaklaştığı, eşsiz Istranca (Yıldız) dağlarının ve Longoz Ormanları’nın içinde bulunduğu bu bölgenin ekonomisi tarım , hayvancılık ve turizm ile ilerleyecek.   Bu bölgenin doğal ve kültürel mirasının korunması için  Turizm Alanı ilan edilmesi  halkımızın en büyük beklentisi, bizde bu beklentiyi cevapsız bırakmayacağız ’ dedi. 

Bölgenin Turizm Alanı ilan edilmesi halinde bölgede ekomik kalkınmanın hızlanacağın belirten Demirköy Belediye Başkanı  Muhlis Yavuz ‘Özellikle köylerdeki  mevcut yapıların iyileştirmesinin veya yeni yapıların mevcut dokunun iç düzenlemesi esas alınarak teşvik edilmesi ile nitelikli yatak kapasitesi oluşturulması gerekiyor.  Eşsiz doğa’mızın yanında bölgede bulunan mağaraların, fenerlerin, kalelerin,  manastır, köprü ve değirmenlerin korunması ve restore edilmesi şart’  dedi.  İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık ise ‘ Bulgaristan ile sınır kapımızın Beğendik üzerinden açılması sureti ile komşumuz Bulgaristan ile turizm ve kültür alanında projeler geliştirerek işbirliğimizi ilerleteceğiz’ diyerek  İğneada  Longoz Milli Parkı’nın Biyosfer rezervi ilan edilerek, ekonomik kalkınma ve kültürel değerlerin devamlılığının, doğanın da en doğru şekilde korunması ile  sağlanmasını istediklerini belirtti. 

 

Vize Belediye Başkanı Yılmaz ise Kırklareli'nin tarihi ve turistik ilçesi Vize’nin uluslararası ' (Sakin Şehir)'' ağına kabul edilerek yaşamın kolay ve kaliteli olduğunun tescillendiğini, Turizm Alanı ilan edilmesi ile, bölgenin gerek yurt içerisinden gerek ise yurt dışından önemli miktarda yatırım ve turist çekeceğini belirtti.

 

Kıyıköy Belediye Başkanı Ismail Gök Kıyıköy’ün  son yıllarda turizmde de kendine açılımlar arayan, genel itibarı ile bir balıkçı beldesi olduğunu belirterek ‘İstanbul' a yakın oluşumız sebebiyle, özellikle hafta sonunu bu huzurlu beldede geçirmek isteyenlerin sayısında ciddi bir artış gözleniyor, denize girebileceğiniz, Karadeniz'in lezzetli mevsim balıklarının tadına bakabileceğiniz bu bölgenin Turizm Alanı olarak tescillenmesi Kıyıköy’den başlayan ve İğneada’da son bulacak olan eko-turizm bölgesinin teminatı olacaktır’ dedi.

 

Koordinasyon toplantısının katılımcıları Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmak üzere Nisan ayı içerisinde Ankara ziyaretinde bulunmaya ve bölgenin sesini duyurmaya karar verdiler. 

 

Turizm Alanı

Turizm Alanı Turizm Bölgeleri içinde öncelikle geliştirilmesi öngörülen, mevkii ve sınırları Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın önerisi ve Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit ve ilan edilen doğal veya sosyo-kültürel değerlerin yoğunlaştığı alanları ifade etmektedir.  Kırklareli İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından 31.10.2012’de Turizm Bakanlığı’na yapılan başvuruda İğneada, Demirköy, Vize, ve Kıyıköy’ün bulunduğu bölge  “Istrancalar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Teklif Sınırları” altında Turizm Alanı ilan edilmesi teklif edilmiştir.

 

 

İğneada Longoz Milli Parkı

İğneada Longoz Ormanları 03.11.2007 tarihli Bakanlık Olur’u ile 13.11.2007 tarihli ve 26699 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak  ülkemizin 39. Milli Parkı olarak ilan edilmiştir.  3155 hektarlık Milli park alanı, Demirköy’e 25 km uzaklıktadır ve İğneada beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır.  

 

Beğendik Sınır Kapısı

Kırklareli Trakya Bölgesinde yer alan iller içerisinde sosyoekonomik gelismislik sıralamasında son sırada yer almaktadır. İğneada’nın bu dengesizligi en aza indirebilmesi  ve bölgesel kalkınmayı saglayabilmesi için Beğendik Sınır Kapısı önemli bir potansiyel olusturmaktadır.  Beğendik Sınır Kapısından giris yaparak  İğneada ve bölgeyi  ziyarete gelecek Bulgar ve diğer ülkelerden gelecek ziyaretçilerin bölgenin ekonomik kalkınmasına etkisi olacaktır.

 

 

Son Güncelleme: 24.04.2013 23:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72