Onların sesine kulak vermenin zamanı geldi

Köpeklerin yüzde 89'unun, kedilerin ise yüzde 77'sinin ev yemeği artığı ile...

Onların sesine kulak vermenin zamanı geldi

Köpeklerin yüzde 89'unun, kedilerin ise yüzde 77'sinin ev yemeği artığı ile...

24 Nisan 2013 Çarşamba 09:28
Onların sesine kulak vermenin zamanı geldi

Goody Evcil Hayvanların Dertlerine Tercüman Oluyor

Onların sesine kulak vermenin zamanı geldi

Köpeklerin yüzde 89’unun, kedilerin ise yüzde 77’sinin ev yemeği artığı ile beslendiği Türkiye’de pek çok evcil hayvan yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle başta şeker, kalp, pankreas ve karaciğer rahatsızlıkları olmak üzere ciddi sağlık sorunu yaşıyor.

Evcil hayvanlar için hayati risk taşıyan ev yemeği artıkları ile yaşam kalitesi gittikçe düşen evcil hayvanların seslerine kulak veren Goody, sevimli dostlarımızın sağlıklı beslenmesi için,

“Ev Yemeği Değil! Goody Mama” diyor.

 

18 Nisan 2013, İstanbul;

Evinizi paylaştığınız sevimli dostlarınızın sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesi için elinizden geleni yapıyorsunuz. Peki, hiçbir derdini anlatamayan evcil hayvanların yediği yemekler konusunda yaşadığı sıkıntılarını biliyor musunuz?

Türkiye’de evcil hayvanların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışan Goody’nin Türkiye’nin 81 ilini temsilen 34 ilde 6 bin 220 aile ile yaptırdığı bir araştırmaya göre ne yazık ki ülkemizdeki köpeklerin yüzde 89’u, kedilerin ise yüzde 77’si ev yemeği artıkları ile besleniyor. Hayvanların metabolizması için hiç uygun olmayan ev yemeği artıkları, başta alerjik reaksiyonlar, kaşıntı, egzama, döküntüler, mide ve bağırsak sistemi bozuklukları, şeker hastalığı, kalp, pankreas hastalıkları, Hiperglisemi, Hipokalsemi ve karaciğer rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor.

Sağlıkları açısından büyük bir risk barındıran ev yemeği artıkları ile yaşam kalitesi gittikçe düşen evcil hayvanların seslerine kulak veren Goody, sevimli dostlarımızın sağlıklı beslenmesine yönelik büyük bir hareket başlatıyor. Goody, Türkiye’deki evcil hayvanların hatalı besleme alışkanlığının önlenmesi ve sağlık sorunlarının önüne geçilmesi konusunda sevimli dostlarımızın istek ve ihtiyaçlarına tercüman olarak, “Ev Yemeği Değil! Goody Mama” diyor.

 

Hayatlarını tehlikeye atmayın…

Goody’nin araştırmasına göre ülkemizde yüzde 6 civarında olan evcil hayvan sahiplerinin büyük bir kısmı sevimli dostlarını yanlış besleyerek onların hayatlarını bilmeden tehlikeye atıyor. Hayvanların damak tadına uygun olarak hazırlanan özel formülü ile evde hazırlayacağınız her türlü besine oranla daha sağlıklı ve lezzetli olan Goody kuru ve yaş hazır mamalar ise içeriğinde bulunan yağ, mineral, protein ve vitamin oranlarıyla ev yemeklerinin aksine sevimli dostunuzun sağlığını korumasına yardımcı oluyor.

Dört Dörtlük Besin…

Evcil hayvanlarınızın mutlu ve uzun bir yaşam sürmesi için gerekli bütün gıda maddelerini tek seferde almalarını sağlayan “komple gıda” özelliğiyle Goody, dengeli kalsiyum ve fosfor içeriğiyle sağlıklı kemik ve diş oluşumuna imkân sağladığı gibi sindirim oranı yüksek protein miktarıyla kas gelişimini destekliyor.

Yapısındaki aminoasit ve vitaminlerle evcil hayvanınızın bağışıklık sistemini güçlendiren Goody mamalar, ev yemeklerinde olmayan kaliteli yağ oranıyla da dostunuza ihtiyaç duyduğu enerjiyi veriyor. İçindeki Omega 3 - Omega 6 asitleriyle tüylerinin parlak olmasını sağlayan Goody, kedi ve köpeklerin yaş skalasına ve ağırlığına göre beslenmelerine de imkân tanıyor. 

Goody, yavru kedi - köpek ve yetişkin kedi - köpekler için sağlıklı ve besleyici çeşitler sunuyor. Goody mamaların, yetişkin kediler için Etli, Tavuklu, Balıklı, Gourmet yetişkin köpekler içinse Lamb&Rice, Maintenance, High Energy, Çiftlik, Supermix alternatifleri bulunuyor.

Sağlıklı besleme kılavuzu Goody ambalajlarında…

Dostlarınızın sağlıklı beslenmesi konusunda ambalajlarına eklediği özel bilgilerle detaylı bir kılavuz görevi de gören Goody, ev yemeğini nasıl bırakmanız gerektiğini dozajlarını da vererek detaylı bir şekilde açıklıyor.

‘Lezzetli’, ‘besleyici’, ‘pratik’ ve ‘ekonomik’ olma özellikleri ile ‘dört dörtlük bir mama’ olan Goody ile Türkiye’de evcil hayvanların yanlış beslenme sorunlarının önüne geçmeyi hedeflediklerini anlatan Goody markasının sahibi Tropikal Pet CEO’su İzzet Saban, “Maalesef Türkiye’de evcil hayvanların hazır mama ile beslenme oranı kedilerde yüzde 25, köpeklerde ise yüzde 11 civarında. Bu rakam dünya geneline bakıldığında oldukça düşük kalıyor. Ne yazık ki veriler bize ülkemizde birçok evcil hayvanın sağlıksız beslendiğini gösteriyor” diyor.

Tropikal Pet olarak evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarını doğru beslemesi konusunda onları bilinçlendirmek için çalıştıklarını anlatan Saban, “Sevimli dostlarımızın su hariç komple besin ihtiyacını karşılayan Goody mamalarımızla daha çok evcil dostumuzun sağlık bir yaşam sürmesi tek temennimiz” dedi

Son Güncelleme: 24.04.2013 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72