Okullarda ağaçlandırma çalışmaları

Kartal Belediyesi bir yıllık eğitim dönemi boyunca geri dönüşüm konusunda...

Okullarda ağaçlandırma çalışmaları

Kartal Belediyesi bir yıllık eğitim dönemi boyunca geri dönüşüm konusunda...

13 Haziran 2014 Cuma 13:54
Okullarda ağaçlandırma çalışmaları

Kartal'da okullarda ağaçlandırma çalışmaları
 

Kartal Belediyesi bir yıllık eğitim dönemi boyunca geri dönüşüm konusunda duyarlılık gösterip topladıkları kağıtların dönüşümüne olanak sağlayan okullara fidan hediye etti.
Kartal Belediyesi daha temiz ve daha yeşil bir ilçe için çalışmalarını sürdürüyor. Beş yılda Kartal'da yeşil alanları iki katına çıkaran ve çevre bilincinin oluşması için birbiri ardına projeye imza atan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çevre duyarlılığının artması için eğitimin gerekliliğine dikkat çekerek bu konudaki çalışmalara hız verildiğini belirtti. Bu kapsamda Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, karbon salınımına dikkat çekmek ve küresel ısınma sürecini yavaşlatmak adına ilçede okullara fidan dağıtımına başladı. Bir yıllık eğitim dönemi boyunca geri dönüşüm konusunda duyarlılık gösteren, topladıkları kağıtların geri dönüşümüne olanak sağlayan okullara destek olmak amacıyla ilçedeki okullara fidan hediye edildi.
Küresel ısınma sürecinin ilerlemesini önlemek için çalışmalar başlatan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, "Küresel ısınma sürecini geri çevirmek oldukça güç. Ama eni zandın daha fazla ilerlemesini ağaç dikerek engelleyebiliriz. Ağaçlar atmosferdeki sera gazlarını emdiği için küresel ısınmanın tehditlerini azaltma konusunda en güçlü doğal yaşam kaynaklarından biri. Biz de Çevre Müdürlüğü olarak karbon salınımına dikkat çekmek için okullara fidan dağıtıyoruz. 1 ton atık kağıt toplanarak 17 ağaç kurtarılıyor. Bu kapsamda bütün dönem geri dönüşüm konusunda duyarlı olan okullara topladıkları kağıtlar sayesinde kurtaracakları fidan hediye ettik" dedi.
 

Son Güncelleme: 13.06.2014 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72