'Oğlum Bak Git'in cezası belli oldu

'Oğlum Bak Git'in cezası belli oldu

17 Mart 2013 Pazar 18:02
'Oğlum Bak Git'in cezası belli oldu
Türkiye'de fenomen olan, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir temizlik işçisi ve bir çocuk arasında yaşanan, 'Oğlum Bak Git' gerilimi sonrasında mahkemeye taşınan davada karar çıktı. Kasten yaralama iddiasıyla hakkında dava açılan temizlik işçisine 740 TL para cezası verildi.
Alınan bilgiye göre, Gölcük'te bir temizlik işçisi ve bir çocuk arasında yaşanan tartışma ve kavganın görüntüleri sosyal paylaşım siteleri üzerinden tıklanma rekoru kırarak fenomen haline gelmişti. Olayda Yasin K.'yı süpürge ile kafasından yaralayan temizlik işçisi Selçuk Kahraman hakkında dava açılmıştı. Gölcük Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın 2. celsesine Temizlik İşçisi Sanık Selçuk Kahraman ve avukatı Nuray Korkmaz ile Yasin K'nın avukatı İbrahim Ulufer katıldı. Olayla ilgili olarak olay sırasında orada bulunan Yasin K'nın arkadaşları ve çevredeki diğer yaşı küçük çocukların ifadeleri dinlendi. Olayda videoyu çektiği öğrenilen Y.S.A (15) isimli çocuğun olay tarihinde sesler duyduğunu ve olay yerine gittiğinde temizlik işçisi ile Yasin'in tartıştığını gördüğünü, kendisine diğer arkadaşlarının video çek demesi üzerine görüntü çektiğini söylediği öğrenildi.

Ardından olayın görüntüsünün izlendiği davada, taraflar aleyhte olan ifadeleri kabul etmediklerini söyledi. Esasa ilişkin son istem ve savunmaları sorulan mağdur vekili Av. İbrahim Ülfer önceki beyanlarını tekrar ederek sanığın cezalandırılmasını talep etti. Tutuksuz yargılanan Selçuk Kahraman ise "Ben uyardım. O üzerime geldi. Bu olay bu nedenle gerçekleşmiştir. Suç işleme kastım veya yaralama kastım yoktu, beraatımı istiyorum" dedi. Sanık avukatı Nuray Korkmaz da suç unsurlarının oluşmadığını belirterek müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkeme dosya ile ilgili kararında Sanık Selçuk Kahraman'ın Yasin K.'yı kasten yaralama suçundan 120 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına, bu suçu silahtan sayılan süpürge sapı ile işlediği için cezasının arttırılarak 180 gün adli para cezasına çarptırılmasına, sanığın eylemi mağdurdan gelen haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisinde işlemesinden bu cezasının 45 gün adli para cezasına indirilmesine, yine duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasının indirilerek günlüğü 20 liradan 27 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Toplam 740 lira adli para cezası alan Selçuk Kahraman'ın, mahkeme daha önce suç kaydının bulunmaması ve duruşmadaki izlenimlerinden sanığın ileride bir daha suç işlemeyeceği kanaat getirerek cezasının ertelenerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Duruşma çıkışı sinirli olan Selçuk Kahraman, "Bir şey söylemek istemiyorum. Tamam, artık bitti" dedi. Babası Mustafa Kahraman ise "Adalete güveniyoruz. Tamam artık bitti. Bu olay neden bu kadar büyüdü bilemiyorum. Ancak oğlum ve ailesi çok etkilendi. Dışarıya çıkmakta zorlanıyorlar. Çocukları ve eşi evden dışarı adım atamıyor" diye konuştu.
Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72