Nostaljik oyuncaklarla zamana yolculuk

İstanbul Oyuncak Müzesi 2005 yılında Kadıköy Göztepe'de şair-yazar...

Nostaljik oyuncaklarla zamana yolculuk

İstanbul Oyuncak Müzesi 2005 yılında Kadıköy Göztepe'de şair-yazar...

25 Haziran 2014 Çarşamba 15:48
Nostaljik oyuncaklarla zamana yolculuk

İstanbul Oyuncak Müzesi 2005 yılında Kadıköy Göztepe’de şair-yazar Sunay Akın tarafından kuruldu. 1700’lü yıllardan günümüze kadar yer alan oyuncakların sergilendiği Türkiye’nin ilk oyuncak müzesinde, çocuklar 
zamana yolculuk yaptı.

Sancaktepe Fatma Ana Mutlu Evler Çocuk Kulübü tarafından İstanbul Oyuncak Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte, çocuklar dünyanın dört bir yerinden getirilen eski oyuncakları görme fırsatı buldu. Genel olarak Almanya, İngiltere, Fransa, ABD, Japonya ve Türkiye üretimi olan eski oyuncakları ilk defa gören çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Müze’de Avrupa ve Türkiye’deki oyuncaklar karşılaştırıldığında aradaki fark gözlerden kaçmadı. Almanya ve İngiltere’de özellikle 1900’lü yılların başında daha çok mesleklere yönelik oyuncakların yapıldığı görülürken, 1960’lı yıllarda ise insanoğlunun ilk defa aya çıkmasıyla birlikte oyuncakların artık daha çok uzay konulu yapılmaya başlandığı görüldü. Müzede bez bebeklerden, teneke arabalara, tahta oyuncaklardan, kurmalı oyuncaklara birçok oyuncak yer alıyor.

Müze gezisi sonunda çocuklar, oyuncak atölyesinde yer alan tahtadan yapılmış farklı hayvan figürlü oyuncakları seçerek istedikleri renklerde akrilik boyalarla boyadı. 

 

Son Güncelleme: 25.06.2014 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72